Banca Mondială va publica mai multe date, inclusiv despre neplata datoriilor, pentru a atrage investitori

0
Publicat:

BM va publica mai multe date de săptămâna viitoare, inclusiv despre neplata datoriilor, ca parte a eforturilor de a atrage mai multe investiţii din sectorul privat în ţările în curs de dezvoltare, a declarat președintele Băncii Mondiale, Ajay Banga.

Sediul Băncii Mondiale
Banca Mondială va face publice mai multe date, inclusiv privind neplata datoriilor

Ajay Banga a declarat, duminică, la Forumul pentru Dezvoltare din China, că Grupul Băncii Mondiale a mobilizat capital privat de 41 de miliarde de dolari pentru pieţele emergente şi a strâns alte 42 de miliarde de dolari din sectorul privat pentru emiterea de obligaţiuni, anul trecut, ambele totale urmând să fie depăşite anul acesta, scrie Reuters.

Dar el a spus că sunt necesare mai multe progrese, iar banca ia măsuri pe mai multe fronturi pentru a depăşi barierele care împiedică investiţiile din sectorul privat în economiile în curs de dezvoltare.

Creşterea economică a încetinit în ţările în curs de dezvoltare, creşterea încetinind la abia 4%, de la 6%, în două decenii, a spus Banga, menţionând că fiecare punct procentual pierdut a dus 100 de milioane de oameni în sărăcie, în timp ce nivelul datoriei creşte.

Banga a remarcat că ţările în curs de dezvoltare se confruntă, de asemenea, cu un decalaj ”de neimaginat” între 1,1 miliarde de tineri estimaţi să intre pe forţa de muncă în următorul deceniu şi crearea de locuri de muncă de doar 325 de milioane de locuri de muncă.

Pentru a înţelege mai bine problemele, banca a convocat un focus grup cu 15 directori executivi ai unor companii de administrare a activelor, bănci şi operatori, care au identificat preocupări precum certitudinea de reglementare, asigurarea faţă de riscul politic şi riscul valutar, a spus el.

Banca a anunţat deja luna trecută reforme care îi vor consolida structura de garanţii pentru împrumuturi şi investiţii şi îşi vor tripla garanţiile anuale la 20 de miliarde de dolari până în 2030.

Începând din această săptămână, a spus Banga, banca şi un consorţiu de instituţii de dezvoltare vor începe, de asemenea, să publice date privind redresarea sectorului privat pe nivelul veniturilor din judeţ, ca un pas pentru a inspira încrederea investitorilor.

Banca Mondială va publica, de asemenea, date privind nerambursările din sectorul privat, defalcate în funcţie de ratingul de credit, precum şi statistici ale ratei de nerambursare şi de recuperare a statului suveran datând din 1985, a spus el.

Toată această muncă contribuie la un singur obiectiv: obţinerea de mai mult capital din sectorul privat în economiile în curs de dezvoltare, pentru a genera impact şi a crea locuri de muncă”, a spus Banga.

Fostul CEO al Mastercard a spus că banca lucrează, de asemenea, la un efort pe termen mai lung pentru a construi o platformă de securitizare care va facilita fondurilor de pensii şi altor investitori instituţionali să aducă 70.000 de miliarde de dolari pe pieţele emergente.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite