Banca Centrală Europeană va testa rezistenţa băncilor la atacurile cibernetice

0
Publicat:

Banca Centrală Europeană vrea să testeze rezistenţa principalelor instituţii financiare din zona euro la atacurile cibernetice, în urma unei creşteri semnificative a acestor atacuri cibernetice, inclusiv după invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Atac cibernetic. FOTO Shutterstock
Atac cibernetic. FOTO Shutterstock

Anunțul a fost făcut joi de Andrea Enria, preşedintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE.

„Anul viitor vom lansa teste tematice de stres privind rezistenţa la atacurile cibernetice, care vor evolua modul în care băncile sunt capabile să răspundă şi să se redreseze în urma unui atac cibernetic încununat de succes", a afirmat Enria într-un interviu acordat publicaţiei lituaniene Verslo Zinios.

BCE a avertizat de mai multe ori băncile să fie atente la atacurile cibernetice din Rusia, după ce UE a adoptat sancţiuni contra Moscovei în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

„Există o creştere semnificativă a atacurilor cibernetice. Nu putem stabili răspunderea pentru aceste atacuri, dar este evident că a crescut numărul lor de la începutul războiului", a avertizat şeful Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE.

Banca Centrală Europeană a atras atenţia că băncile au relocat o parte a infrastructurii lor critice IT către furnizori din exterior sau alte entităţi din grupul lor. Dar băncile pot fi rapid deconectate de partenerii contractuali şi rămân vulnerabile. Rezultatele testelor de stres vor fi anunţate probabil la mijlocul anului următor, a anunţat Enria.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite