Avertisment uluitor de la Microsoft: Atenţie ce calculatoare cumpăraţi, pot fi virusate încă din fabrică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupări infracţionale au reuşit să instaleze viruşi informatici în liniile de producţie a componentelor de calculatoare, conform unui studiu realizat de compania Microsoft, informează BBC News online.

Potrivit studiului, mai multe calculatoare noi au fost depistate ca având deja viruşi informatici prezenţi din procesul de fabricaţie.

Un virus informatic - Nitol - a fost descoperit de Microsoft într-un calculator nou, fiind destinat sustragerii datelor personale ale conturilor de mail.

Într-o analiză referitoare la modul în care acţionează Nitol, Microsoft afirmă că grupări infracţionale au reuşit să se infiltreze în liniile de aprovizionare şi producţie de calculatoare, unde au instalat softuri care afectează componentele cibernetice.

Viruşi informatici au fost descoperiţi de inspectorii Microsoft într-un eşantion de 20 de computere noi fabricate în diverse oraşe din China. După cercetări îndelungate efectuate în cadrul "Operaţiunii b70", experţii Microsoft au depistat patru viruşi informatici în calculatoare noi, Nitol fiind cel mai periculos.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite