Asociaţie: O taxă de 40% pe câştigurile din jocuri de noroc va determina jucătorii să folosească site-uri ilegale

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Impunerea unei taxe de 40% pe retrageri în domeniul jocurilor de noroc va avea ca efect direct, în segmentul gamblingului online, reducerea numărului de jucători de pe site-urile licenţiate în România şi migrarea lor către o zona site-urilor ilegale, nelicenţiate în România, avertizează o asociaţie de profil.

Astfel, pierderile vor fi pentru toate părţile – jucători, operatori licenţiaţi dar şi Guvern, ale cărui venituri, în loc să crească, vor scădea pe termen scurt şi mediu, consideră Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND), organizaţie ce reprezintă principalii operatori de jocuri de noroc la distanţă (online). 

“Înainte de a adopta o astfel de măsură fiscal, trebuie luaţi în considerare o serie de factori. În primul rând, jocurile de noroc online sunt în principal o industrie a divertismentului, nicidecum o sursă de venituri pentru jucători. Conform datelor AOJND, peste 80% din cei care retrag bani în urma participării la jocuri de noroc, retrag sume de până la maxim 1.000 de lei, majoritatea fiind însă mult mai mici, de ordinul a câtorva sute de lei.

Practic, vorbim majoritar de cazuri în care jucătorul nu urmăreşte câştigul cu orice preţ ci plăcerea de a concura, în acest fel gambling online fiind mai degrabă o sursă de reducere a stresului cotidian”, a declarat Odeta NESTOR, preşedinte AOJND, asociaţie care reuneşte principalii operatori de jocuri de noroc la distanţă licenţiaţi în România. 

În România, statisticile arată că aproximativ 90% din totalul jocurilor online se desfăşoară pe site-uri licenţiate în România, ceea ce reprezintă un succes la nivel european. 

“Am subliniat deseori că România reprezintă un model de succes în ceea ce priveşte legislaţia în gambling. Însă această situaţie depinde de capacitatea autorităţilor de a menţine un cadru legislativ şi fiscal atrăgător. AOJND, în calitate de for care reuneşte cei mai importanţi operatori din online licenţiaţi în România, îşi pune la dispoziţia Guvernului întreaga expertiză şi solicită organizarea de consultări la nivel de industrie, aceasta fiind unica modalitate de a obţine o soluţie avantajoasă tuturor părţilor implicate”, a mai declarat Nestor. 

AOJND estimează că o astfel de taxă ar reduce cu peste 50% taxele plătite de operatorii de jocuri de noroc prin reducerea activităţii. În plus, ar obliga operatorii la reducerea drastică a investiţiilor în unităţi de dezvoltare de software locale, în publicitate, dar mai ales în ceeea ce priveşte sponsorizarea sportului românesc.

Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND) a fost înfiinţată în 2017 din dorinţa de a aduce sub acelaşi acoperiş operatorii principali de jocuri de noroc la distanţă, pentru o reprezentativitate clară în industrie. Asociaţia are ca scop principal promovarea şi protejarea drepturilor şi intereselor operatorilor de jocuri de noroc la distanţă, licenţiaţi în România. Membrii AOJND sunt: Betfair, eFortuna, Netbet, PokerStars, SportingBet, Stanleybet, Unibet, Baumbet, Betano, Circus, Maxbet, Efbet, Public Win, WinMaster. 

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite