Program prelungit cu două ore la Serviciul Paşapoarte. Solicitanţii se pot prezenta şi fără programare online

0
0
Programul prelungit este valabil până în 20 august 2022 FOTO. A.M.
Programul prelungit este valabil până în 20 august 2022 FOTO. A.M.

Prefectura Olt anunţă că au fost aprobate o serie de măsuri menite să crească pentru următoarele două luni capacitatea de procesare a solicitărilor la Serviciul de Eliberare a Paşapoartelor. La această dată, pentru programarea online sunt ocupate toate locurile pentru iulie, iar în august sunt locuri disponibile pentru doar trei zile.

Programul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Olt a fost mărit cu două ore începând de luni, 20 iunie 2022. Măsura vine ca urmare a faptului că solicitări pentru eliberarea paşopoartelor sunt din ce în ce mai numeroase, fiind şi perioada vacanţelor. Programul prelungit este valabil până în 19 august 2022. Nu este însă singura măsură adoptată.

„Pentru perioada 20.06.2022 - 19.08.2022 au fost stabilite măsuri de prelungire a programului de lucru cu publicul prin raportare la volumul cererilor de paşapoarte care se înregistrează. Astfel, atât pentru înregistrarea cererilor cât şi pentru eliberarea paşaportului, s-a prelungit programul de lucru cu 2 ore, de luni până vineri, în intervalul orar 08.30 – 18.30. De asemenea, activitatea a fost organizată astfel încât cel puţin o staţie de preluare a cererilor de paşapoarte să fie operaţională în intervalul orar 10.30-12.30 (perioada 20.06-01.08.2022) şi intervalul 08.30-16.30 (perioada 01.08.-19.08.2022) pentru cetăţenii care nu au optat sau nu au avut posibilitatea să efectueze o programare prealabilă prin platforma epasapoarte.ro“, a transmis Prefectura Olt.

A crescut totodată numărul de locuri disponibile pentru programarea online prin diminuarea timpului necesar procesării fiecărei cereri de la 7 minute la 6 minute/solicitare. Măsura acţionează „exclusiv pentru programările nou efectuate şi numai pe durata măsurilor de creştere a capacităţilor de preluare dispuse la nivelul fiecărui serviciu public comunitar de paşapoarte“, se mai menţionează în comunicat.

Pentru a valorifica locurile pentru care cetăţenii au făcut programare online, însă între timp fie au renunţat la demersul de a obţien paşaportul, fie şi-au rezolvat problema, însă nu anulează programarea, din platformă se vor retrimite e-mailuri de confirmare a programărilor active cu trei zile înainte de data programată. 

„Având în vedere faptul că, un număr semnificativ de cetăţeni care au realizat o programare online pentru această perioadă estivală, prin intermediul platformei www.epasapoarte.ro, fie au obţinut deja documentul de călătorie, fie nu se mai prezintă la data şi ora programării, în scopul preîntâmpinării unor astfel de situaţii, dar şi pentru vacantarea, după caz, a intervalelor orare ocupate astfel, Direcţia Generală de Paşapoarte va retransmite e-mailurile de confirmare a programărilor active, în scopul creării posibilităţii pentru cetăţeni de anulare a acestora cu 3 zile înainte de data programării, în situaţia în care programarea efectuată nu mai este utilă pentru obţinerea documentului de călătorie.  Această măsură are drept scop asigurarea posibilităţii pentru cetăţeni de efectuare a unei programări în intervalele orare vacantate“, mai spun reprezenentanţii Prefecturii Olt. 

Titularii programărilor online care ştiu că nu se pot prezenta la data rezervată sunt rugaţi să anuleze această programare, atunci când primesc e-mail-ul de confirmare, prin accesarea butonului „Anulează programarea”.

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

„Ofertă“ la Paşapoarte de 1 Iunie: pentru copii se depun cereri fără programare. Cât se aşteaptă în „condiţii normale“

 

Ministerul Dezvoltării Digitale din Rusia a îngheţat pentru o perioadă nedeterminată proiectul unui paşaport electronic

Mai multe - Slatina

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite