Armagedon pentru sectorul privat: Ordonanţa pentru supraimpozitarea companiilor ar putea fi adoptată miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu a fost supusă consultării publice şi nici măcar publicată spre dezbatere, Ordonanţa de urgenţă despre care vorbea liderul PSD duminică seara, cea privind supraimpozitarea companiilor din mediul privat, ar putea fi adoptată în şedinţa de mâine a Executivului, susţine liberalul Florin Cîţu.

„În şedinţa de Guvern de mâine Dragnea şi Vâlcov, susţinuţi de Teodorovici şi ALDE, introduc OUG-ul care dinamitează tot sectorul privat şi marchează revenirea României la socialism exact la 29 de ani după eliberare.

Ordonanţa are peste 60 de articole, fiecare articol cu o nouă taxă pentru fiecare sector din economie!!!

OUG conţine taxe pentru retail, energie, sistem bancar, jocuri de noroc etc , toate domeniile enumerate de Dragnea duminică seara.

Această ordonanţă nu a fost pusă în dezbatere publică şi va apărea direct pe ordinea de zi în şedinta de guvern.

Nu-i mai interesează nimic. Bugetul este în faliment şi ei au promis pensii, pensii speciale, salarii. Vor forţa sectorul privat să plătească”, susţine senatorul PNL Florin Cîţu.

Printre exemplele enumerate de acesta se află o suprataxă de 12% din încasări pentru produsele din tutun şi alcool, în condiţiile în care taxele, accizele şi impozitele plătite de producători sunt deja la 80% din valoarea produsului final.

abc

Vor fi suprataxate şi companiile din energie, cu 75% din venitul suplimentar pentru preţurile de până la 75 lei/MWh inclusiv şi 80% pentru preţurile mai mari decât 75 lei/MWh şi mai mici sau egale cu 90 lei/MWh.

123

Citeşte şi:

Dragnea, atac dur asupra multinaţionalelor: Trebuie impus impozit pe cifra de afaceri, nu pe profit. Au afaceri de miliarde şi profit de 0,8 la mie

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite