Arielle Malard de Rothschild, exponentă a uneia dintre cele mai influente dinastii de bancheri din lume, va intra în Consiliul de Administraţie al Electrica

0
0
Arielle Malard de Rothschild        FOTO www.youphil.com
Arielle Malard de Rothschild        FOTO www.youphil.com

Arielle Malard de Rothschild este pe cale să fie aleasă în Consiliul de Administraţie (CA) al Electrica, după ce compania de stat a fost listată pe bursele de la Bucureşti şi Londra, scrie Economica.net, care citează surse apropiate.

UPDATE Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie: Sunt absolut convins că aducerea unor personalităţi la conducerea societăţilor din energie este extrem de benefică

Departamentul pentru Energie a confirmat, printr-un comunicat, că va înainta către Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Electrica propunerea privind numirea baronesei Arielle Malard de Rorschild ca membru independent al Consiliului de Administraţie al companiei de stat. 

Arielle Malard de Rothschild este managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie. 

„Faptul că persoane de o asemenea anvergură internaţională, ca Arielle Malard de Rothschild, doresc să se implice în transformarea societăţilor de stat din energie este o dovadă de încredere în dorinţa României de îmbunătăţire a performanţelor din domeniu, într-o manieră nouă, în care statul român rămâne acţionarul principal. Am discutat mult cu doamna de Rothschild despre perspectivele Electrica, o societate aflată la un nou început de drum, după listarea pe bursa de la Bucureşti şi pe cea de la Londra. Sunt absolut convins că aducerea unor personalităţi la conducerea societăţilor din energie este extrem de benefică şi, de aceea, intenţionez să continui să încurajez acest lucru“, a declarat, într-un comunicat, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie. 

De asemenea, Departamentul pentru Energie îi va propune şi îi va susţine pentru noul CA al Electrica pe Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori Bucureşti, şi pe Victor Grigorescu, un tânăr profesionist, cu experienţă în mediul internaţional. 

Statul român va înainta către Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Electrica cele două propuneri de candidatură pentru Consiliul de Administraţie (CA), alţi doi candidaţi urmând a fi aleşi pe baza propunerilor făcute de acţionarii minoritari. Al cincilea membru al CA va fi ales dintr-o listă de propuneri prezentată de un consultant independent specializat în recrutare, angajat de Electrica. 

Pe 22 septembrie 2014, va avea loc prima AGA Electrica, după listarea companiei pe bursa românească şi pe bursa de la Londra, prilej cu care va fi desemnat viitorul CA al societăţii de stat.


În urma listării, unul dintre cei cinci membri ai CA ar trebui să fie ales independent şi numit dintr-o listă alcătuită de o companie de recrutare.

Arielle Malard de Rothschild este managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est şia Rothschild & Cie Banque, ocupând această funcţie începând din martie 2006. 

Ea are doctorat în economie de la d'Études Politiques of Paris şi masterat în schimburi valutare, banking şi finanţe de la Universitatea Assas, Paris.

Mai multe pe www.economica.net.

Mai puteţi citi:

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite