Arabia Saudită investeşte 3,4 miliarde de dolari în dezvoltarea industriei farmaceutice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Localizarea producţiei se va desfăşura în mai multe etape, a informat Agenţia de presă saudită, citându-l pe ministrul Industriei şi Resurselor Minerale al Regatului, Bandar al-Huraif.

Arabia Saudită investeşte 3,4 miliarde de dolari în dezvoltarea propriei industriei farmaceutice, a transmis vineri Agenţia de presă saudită, citându-l pe ministrul industriei şi resurselor minerale al Regatului, Bandar al-Huraif. Potrivit acestuia, dezvoltarea sectorului farmaceutic va fi realizată în mai multe etape.

În faza iniţială, Arabia Saudită intenţionează să localizeze producţia de medicamente vitale, insulină, precum şi vaccinuri pentru cele mai frecvente boli. În plus, al-Huraif speră că regatul va putea stabili producţia de medicamente derivate din plasma sanguină umană. Acestea includ, în special, albumina, imunoglobulina şi factorii de coagulare VIII şi IX, care sunt necesari pentru pacienţii cu hemofilie.

După implementarea primei etape, regatul se va concentra pe producţia de medicamente imunobiologice, precum şi de medicamente pentru tratamentul cancerului. Al-Huraif a sugerat că cifra de afaceri a acestor produse va fi de aproximativ 2 miliarde de dolari pe an.

Ministrul a mai menţionat că localizarea producţiei farmaceutice va permite Arabiei Saudite să devină o „platformă logistică” pentru furnizarea de vaccinuri şi medicamente vitale către alte ţări din Orientul Mijlociu. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite