Apple a înregistrat profituri cu mult peste așteptările pieței

0
Publicat:

Compania americană Apple a reușit să înregistreze venituri și profituri cu mult peste așteptările pieței în primul trimestru al acestui an. Pe fondul încetinirii economiei globale, Apple a reușit să atingă cifre impresionante.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

În perioada ianuarie-martie 2023, Apple a înregistrat venituri de aproape 95 de miliarde de dolari și a obținut un profit net de 24 de miliarde de dolari. 

De asemenea, previziunile pentru vânzările celui mai emblematic produs al brandului au depășit cu mult așteptările dat fiind faptul că a existat o scădere a cererii de dispozitive mobile din cauza inflației la nivel global. Produsele iPhone au înregistrat vânzări de peste 51 de miliarde de dolari. 

„Suntem mulțumiți că am atins un record istoric în domeniul serviciilor și un record în al doilea trimestru pentru iPhone, în pofida mediului economic dificil. Baza noastră de dispozitive active este la cel mai ridicat nivel din toate timpurile”, a declarat șeful Apple, Tim Cook, citat în comunicat, relatează Hotnews.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite