Apartamentul lui Ioan Becali, scos la licitație de ANAF. Câți bani cere fiscul pe locuință

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apartamentul lui Ioan Becali din cartierul Floreasca va fi scos la licitație de ANAF la un preț de pornire de aproape 1 milion de lei, fără TVA.

Ioan Becali
Apartamentul lui Ioan Becali a fost sechestrat în „Dosarul transferurilor”

„Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la licitație un bun imobil sechestrat, pentru recuperarea prin procedura de executare silită a debitelor stabilite prin hotărâri judecătorești, în „Dosarul Transferurilor”.

Imobilul, reprezentat de un apartament compus din cinci camere și dependințe, conform documentației cadastrale, are suprafața totală de 118 m.p. și este situat în București, pe Calea Floreasca nr. 91-97, la etajul 1 al unui bloc cu regim de înălțime P+4E, edificat în anul 1990. Prețul de pornire al licitației este de 975.942 de lei, fără TVA”, a informat miercuri ANAF.

Cartierul Floreasca se află în zona mediană de nord a Capitalei, la aproximativ 3 km de centrul orașului. Zona este rezidențială și are în proximitate puncte de interes precum Parcul Floreasca, Grădina Jean Monnet, Stadionul Dinamo sau Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Licitația publică va fi organizată în data de 05.04.2023, ora 14.00, în București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, Corp B, et. 2, sector 3. Persoanele interesate pot afla toate informațiile necesare înscrierii la licitație pe portalul ANAF, www.anaf.ro, secțiunea Info ANAF, subsecțiunea Anunțuri/Valorificare prin licitație a bunurilor sechestrate, Anunțul privind vânzarea bunurilor imobile/ansambluri de bunuri imobile nr. A_EMB 2357/09.03.2023.

Dosarul Transferurilor

Dosarul Transferurilor este un scandal de corupție din România, în perioada 2007-2014, prin care mai mulți șefi de cluburi de fotbal sau impresari declarau sume de transfer mai mici decât cele reale, păstrând banii pentru ei și plătind un impozit mai mic decât cel cuvenit.

Toate activitățile s-ar fi făcut prin companii off-shore din străinătate. Aceștia au fost acuzați că, prin intermediul unor tranzacții ilegale, în perioada 1999-2005 au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1.

Condamnările

La 4 martie 2014, Curtea de Apel București a dat o sentință definitivă după aproape șase ani de judecată, zeci de termene și de audieri:

George Copos - 3 ani și 8 luni cu executare

Mihai Stoica - 3 ani și 6 luni cu executare

Cristi Borcea - 6 ani și 4 luni cu executare

Ioan Becali - 6 ani și 4 luni cu executare

Victor Becali - 4 ani și 8 luni cu executare

Jean Pădureanu - 3 ani și 4 luni cu executare

Gică Popescu - 3 ani, 1 lună și 10 zile cu executare

Gigi Nețoiu - 3 ani și 4 luni cu executare

Gică Popescu a fost condamnat cu executare cu o zi înaintea alegerilor la președinția Federației Române de Fotbal (FRF)

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite