Angajatorii şi-au accelerat planurile de recrutare în iulie. De trei ori mai mulţi candidaţi au fost contactaţi. Care au fost cele mai căutate joburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Companiile au contactat de trei ori mai mulţi candidaţi în iulie comparativ cu luna anterioară, arată datele platformei de recrutare BestJobs, iar angajaţii interesaţi să-şi schimbe jobul au trimis în total 400.000 de CV-uri, în creştere cu 12% faţă de nivelul din luna iunie.

Potrivit sursei citate, chiar dacă luna iulie este considerată în mod tradiţional perioadă de concedii, planurile de recrutare ale angajatorilor s-au amplificat, iar candidaţii au continuat să-şi caute noi oportunităţi profesionale. 

„Pentru poziţiile deschise, companiile au contactat de 3 ori mai mulţi candidaţi în iulie comparativ cu luna anterioară, arată datele BestJobs, iar angajaţii interesaţi să-şi schimbe jobul au trimis în total 400.000 de CV-uri, în creştere cu 12% faţă de nivelul din luna iunie. În plus, peste 24.000 de români şi-au creat cont nou pe platforma de recrutare online BestJobs în iulie, pentru a fi pregătiţi să aplice la joburi noi.”, au transmis reprezentanţii platformei de recrutare.

„Activitatea înregistrată în platforma BestJobs în iulie a fost peste aşteptări, mai ales având în vedere că, de regulă, în lunile de vară, preocuparea candidaţilor şi angajatorilor pentru recrutare tinde să scadă. De mai bine de un an şi jumătate, am învăţat că piaţa muncii este foarte dinamică, iar obiceiurile din trecut nu mai sunt reprezentative pentru contextul actual. Ne bucurăm să vedem şi că BestJobs este platforma unde cererea se adaptează foarte repede tendinţelor, atrăgând interes tot mai mare din partea candidaţilor”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România. 

Cele mai căutate joburi în luna iulie au fost înregistrate în domenii precum Vânzări, cu 77.893 de aplicări, Financiar/ Contabilitate, cu 49.859 de aplicări, Management, cu 41.244 de aplicări, IT/ Telecom, cu 32.568 de aplicări, şi Marketing, cu 27.407 aplicări. 

Sursa citată menţioneaz că, datele din platforma BestJobs arată un interes crescut pentru joburile în Marketing, fiind un domeniu în care activitatea se desfăşoară cu uşurinţă remote, pentru care s-au înregistrat cu 47% mai multe aplicări decât în iunie.

Interesul pentru activităţile care pot fi făcute de oriunde îşi păstrează locul în topul aplicărilor, cu un număr egal cu 12% din volumul total. Aproape jumătate din numărul aplicărilor au fost înregistrate în iulie pentru joburi în Bucureşti şi Ilfov, urmat de Timiş (cu 61.053 de aplicări), Cluj (cu 38.759 de aplicări), Braşov (cu 37.808 de aplicări) şi Prahova (cu 29.857 de aplicări). 

Cei mai activi candidaţi au fost cei cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, potrivit datelor din platformă. Observăm, de asemenea, un interes crescut şi din partea candidaţilor din segmentul de vârstă 45-54 de ani, care au înregistrat aproape 20% din totalul aplicărilor din luna iulie, cu 3% mai activi decât în luna iunie.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite