Angajaţii firmelor închise din cauza cazurilor de COVID-19 vor primi bani din şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
componente auto Braila

Angajaţii firmelor care îşi suspendă activitatea din cauza apariţiei unor cazuri de COVID-19 vor primi indemnizaţie de şomaj tehnic, a anunţat joi Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

„A fost propusă o Ordonanţă de Urgenţă pentru a reglementa situaţiile punctuale ivite ca urmare a decizilor locale privind suspendarea activităţii economice pentru unii agenţi economici, fie în totalitate, fie parţial, ca urmare a apariţiei unor cazuri de coronavirus. Sunt cazuri recente de companii care şi-au întrerupt activitatea ca urmare a deciziilor autorităţilor locale”, a declarat Ionel Dancă.

El a precizat că Ministerul Muncii a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă astfel încât şi în cazul acestor companii care îşi suspendă activitatea pe o perioadă de 14 zile sau în funcţie de decizia autorităţilor locale, salariaţii să beneficizeze de indemnizaţia de şomaj tehnic de 75% din salariul but.

Măsura a fost adoptată miercuri în şedinţa de Guvern şi se aplică până la 31 decembrie 2020.

Ministrul Muncii dădea recent exemplul unei firme de confecţii din Brăila, unde majoritatea angajaţilor a fost infectată/a fost contact direct şi, prin decizia autorităţilor judeţene, întreaga întreprindere a fost închisă, pe o perioadă determinată. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite