Angajări masive la fabrica Nokian Tyres. Producția va începe anul viitor

0
Publicat:

Fabrica de anvelope Nokian Tyres a anunțat că a început procesul de recrutare, precizând că numărul total de angajați din România va fi de aproximativ 550 de persoane.

Coală de hârtie pe care scrie Angajăm și pe care este pus un pix albastru
550 de angajați vor lucra în fabrica de la Oradea

Nokian Tyres a început recrutările în Oradea și în zona județului Bihor. În cursul anului 2023, accentul în recrutare va fi pus pe ocuparea pozițiilor indirecte, în timp ce angajările pentru personalul direct productiv vor începe în prima parte a anului 2024. Numărul total de angajați ai fabricii din România va fi de aproximativ 550 de persoane.

Persoanele interesate să facă parte din proiectul NokianTyres Oradea o pot face vizitând pagina de cariere a companiei, unde au posibilitatea de a-și trimite CV-ul și/sau de a completa formularul online pe site-ul: www.nokiantyres.com/romania_recruitment

Vom analiza cu atenție calificările și experiența tuturor solicitanților, pentru a asigura cea mai bună potrivire posibilă în cadrul organizației noastre.

6 milioane de anvelope pe an

Fabrica din România va deveni parte a rețelei globale de producție Nokian Tyres, alături de fabricile din SUA și Finlanda. Capacitatea anuală a acesteia va fi de 6 milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Fabrica se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV-uri de dimensiuni mari, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală. Locația va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor. Suprafața construită totalizează aproximativ 100.000 m2. Investiția totală în construirea de la zero a fabricii este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce reprezintă una dintre cele mai valoroase investiții din România, din ultimii ani.

Au fost selectate persoanele din conducere

Susanna Tusa a fost numită Director General și Vicepreședinte al Nokian Tyres România Operations. Ea va coordona și proiectul construcției fabricii din Oradea. În această primăvară, Nokian Tyres a inaugurat începerea construcției primei fabrici de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume, în orasul Oradea. Conform planurilor companiei, fabrica va începe să producă primele anvelope în a doua jumătate a anului 2024, iar producția comercială de anvelope este programată să înceapă înceapă prima parte a anului 2025. Fabrica va angaja aproximativ 550 de persoane.

Susanna Tusa are o experiență profesională vastă în cadrul Nokian Tyres și a ocupat, de-a lungul anilor, mai multe funcții cheie. Între 2008 și 2020, a lucrat în calitate de consilier general al grupului, după care a fost responsabilă de activitatea lanțului global de aprovizionare. Din 2022, Susanna a coordonat începerea activităților de subcontractare a fabricării anvelopelor pentru autoturisme, inclusiv selectarea partenerilor și gestionarea negocierilor acordurilor comerciale. În calitate de Director General al operațiunilor din România și totodată coordonator al proiectului construcției fabricii, începând cu luna septembrie, responsabilitățile sale includ implementarea operațiunilor Nokian Tyres în România, precum și conducerea grupului local de management. Susanna își va desfășura activitatea în Oradea.

Echipa de management:

Adorian Ioiart - Director de fabrică/Plant Manager. Adorian va fi responsabil pentru supravegherea operațiunilor de producție. El se va asigura de constructia si dezvoltarea fabricii în concordanță cu planul stabilit, ținând cont de obiectivele de siguranță, calitate, productivitate, volum și costuri. Adorian are o vastă experiență în gestionarea unităților de producție și în lansarea acestora.

Gabriela Pontos - Manager de resurse umane/ HR Manager. Responsabilitățile Gabrielei vor cuprinde procese complete de resurse umane, cum ar fi atragerea de talente la nivel local, gestionarea aspectelor legate de compensații, relațiile cu angajații, dezvoltarea acestora și altele. Gabriela se alătură Nokian Tyres cu o vastă experiență în diverse poziții de HR, cea mai recentă fiind conducerea și organizarea proceselor de HR dintr-o unitate de producție din industria prelucrării metalelor.

Ciprian Vidican - Manager Achiziții/ Procurement Manager. Înainte de a se alătura Nokian Tyres, Ciprian a lucrat în cadrul unei companiei multinaționale din industria automotive, unde a deținut funcția de Head of Global Program Purchasing/ Manager achiziții proiecte noi. Pentru început, Ciprian va sprijini proiectul din Oradea în procesele de aprovizionare și achiziții și va dezvolta la nivel local politicile și procesele specifice achizițiilor, împreună cu echipa locală de management.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite