Andrei Gerea, înlăturat de PNL de la conducerea Ministerului Economiei: M-am orientat către rezolvarea problemelor imediate, Oltchim şi Cuprumin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea PNL i-a retras, prin vot, sprijinul politic lui Andrei Gerea, ministru al Economiei, după ce acesta anunţase că nu doreşte să demisioneze FOTO Mediafax
Conducerea PNL i-a retras, prin vot, sprijinul politic lui Andrei Gerea, ministru al Economiei, după ce acesta anunţase că nu doreşte să demisioneze FOTO Mediafax

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, căruia PNL i-a retras vineri sprijinul politic, a declarat, în conferinţa de presă de la finalul mandatului de trei luni şi jumătate, că în perioada în care a avut portofoliul Economiei s-a orientat spre rezolvarea problemelor imediate, Oltchim şi Cuprumin, probleme pe care i le-a indicat şi preşedintele Traian Băsescu atunci când acesta a depus jurământul.

"Ne-am orientat către rezolvarea problemelor imediate, şi anume Oltchim şi Cuprumin, probleme pe care mi le-a indicat şi preşedintele Traian Băsescu la depunerea jurământului. La Oltchim lucrurile nu stăteteau deloc bine, era o poveste cu uite investitorul, nu este investitorul, totul urma să ajungă pe un drum înfundat“, a spus Andrei Gerea. 

El a mai spus că, atunci când a preluat portofoliul Economiei, a găsit "lucrurile dezorganizate", un secretar de stat interimar, apoi unul dintre ei a părăsit funcţia şi a ajuns să lucreze cu un singur secretar de stat. "A fost un efort mare pentru a suplini această lipsă“, a spus Gerea.

De asemenea, Gerea spune că a întâmpinat probleme la un capitol foarte important, şi anume ataşaţii comerciali. 

"Alte probleme administrative au fost, în fine...începând cu informatica. Mai sunt şi alte probleme pe care i le voi comjunica noului ministru“, a mai spus Gerea. 

BPN al PNL i-a retras, prin vot, sprijinul politic lui Andrei Gerea, ministru al Economiei, care anunţease în şedinţă că nu doreşte să demisioneze. În locul lui Andrei Gerea, conducerea PNL l-a propus pe Teodor Atanasiu. 

Gerea a declarat, la ieşirea de la şedinţa BPN al PNL, că nu s-a pus neapărat problema unei demisii a sa din funcţia de ministru al Economniei, că nu a fost vorba despre reproşuri, ci despre "dorinţa de a merge mai departe închegat şi la o altă viteză, într-o nouă echipă guvernamentală a PNL".

"Am acceptat acest vot, mergem mai departe, avem lucruri importante de făcut, ne aşteaptă o vară fierbinte. (...) M-am bucurat inclusiv de aprecierea preşedintelui Crin Antonescu, căruia îi mulţumesc pentru nominalizarea făcută acum patru luni", a spus Gerea.


Mai puteţi citi: 

Gerea, ministrul fără bilanţ: primele promisiuni, în ultima zi de mandat. Liberalul nu ştia că va pleca din Guvern. Fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea, căruia liberalii i-au retras astăzi sprijinul politic, a făcut prima sa vizită de lucru în ultima zi a mandatului. Gerea a vizitat Dacia, Arpechim şi Oltchim şi le-a promis sindicaliştilor, dar şi foştilor angajaţi că, pe viitor, plănuieşte să  le rezolve problemele.

Gerea a refuzat să demisioneze, conducerea PNL l-a împins de la spate. Biroul Politic a votat demiterea ministrului. Conducerea PNL a votat demiterea ministrului Economiei, Andrei Gerea, după ce acesta a refuzat să demisioneze din funcţie.

Temele lui Antonescu pentru Atanasiu, propus la Economie: privatizări, soluţii rapide pentru Roşia Montană şi regimul exploatărilor. Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat că aşteaptă de la Teodor Atanasiu, propus pentru funcţia de ministru al Economiei, să construiască rapid, împreună cu premierul şi viitorul ministrul de Finanţe, Eugen Nicolăescu, soluţii pentru Roşia Montană şi pentru regimul exploatărilor.

Temele lui Antonescu pentru Nicolăescu, propus la Finanţe: scutirea de impozit pe profitul reinvestit şi reducerea CAS. Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat că aşteaptă de la Eugen Nicolăescu, propus pentru funcţia de ministru de Finanţe, ca obiectivele pe termen scurt ale PNL, între care a enumerat scutirea de impozit pe profitul reinvestit şi reducerea CAS, să devină rapid realitate.

Guvernul Ponta, tras pe dreapta - PNL a schimbat astăzi patru miniştri. Iohannis: Nu renunţ la Primărie. Conducerea PNL a stabilit astăzi echipa guvernamentală care va prelua portofoliile Internelor, Economiei, Finanţelor şi Sănătăţii. În fruntea lor a fost desemnat Klaus Iohannis, drept vicepremier, care va prelua şi mandatul de la Interne.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite