Temele lui Antonescu pentru Nicolăescu, propus la Finanţe: scutirea de impozit pe profitul reinvestit şi reducerea CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolăescu este doctor în contabilitate şi audit, iar până în prezent a fost de două ori ministru al Sănătăţii, însă în 1999-2000 a fost secretar general adjunct la Ministerul de Finanţe FOTO Adevărul
Nicolăescu este doctor în contabilitate şi audit, iar până în prezent a fost de două ori ministru al Sănătăţii, însă în 1999-2000 a fost secretar general adjunct la Ministerul de Finanţe FOTO Adevărul

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat că aşteaptă de la Eugen Nicolăescu, propus pentru funcţia de ministru de Finanţe, ca obiectivele pe termen scurt ale PNL, între care a enumerat scutirea de impozit pe profitul reinvestit şi reducerea CAS, să devină rapid realitate.

„Aşteptăm ca obiectivele pe termen scurt ale PNL, şi anume măsurile ferme pentru stimularea mediului economic, a mediului privat, a mediului de afaceri, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale, celelalte măsuri discutate, convenite şi cu premierul, şi cu FMI, să devină cât mai repede realitate“, a spus Crin Antonescu.

El a precizat că aşteaptă de la Nicolăescu să dovedească în fruntea Ministerului de Finanţe aceeaşi claritate şi tenacitate şi acelaşi curaj în asumarea şi realizarea unor proiecte, aşa cum a făcut şi la Ministerul Sănătăţii.

„Aştept o viziune, o practică pe care să le impună în fruntea minsterului, în structurile ministerului, prin care să se înţeleagă că acele structuri sunt la dispoziţia cetăţeanului, a contribuabilului român, la dispoziţia celor care fac bugetul României. Aşteptăm măsuri cât mai rapide pentru ca toate procedurile încă foarte complicate în care contribuabilii români îşi plătesc datorii să fie simplificate. Aşteptăm ca birocraţia în sens tehnic a acestui minister să facă viaţa mai uşoară contribuabilului român, pentru că el e cel care plăteşte inclusiv Ministerul Finanţelor“, a spus Antonescu.

El a arătat că Eugen Nicolăescu nu e deloc nou venit în lumea finanţelor, fiind un om care are formaţia universitară, intelectuală şi profesională în această zonă.

Nicolăescu este doctor în contabilitate şi audit, iar până în prezent a fost de două ori ministru al Sănătăţii, însă în 1999-2000 a fost secretar general adjunct la Ministerul de Finanţe.

În 1982, Nicolăescu a obţinut diploma de licenţă la ASE - Facultatea de Comerţ, iar din 2007 este doctor în contabilitate şi audit.

Nicolăescu este ministru al Sănătăţii din decembrie 2012, funcţie pe care a mai ocupat-o în Cabinetul Tăriceanu, din 2005 până în 2008.

Nicolăescu este la al patrulea mandat de deputat, în primele două mandate reprezentând judeţul Mureş, apoi candidând şi fiind ales ca deputat de Călăraşi, ultimul mandat câştigându-l într-un colegiu din Bucureşti.

În perioada 2000 - 2008, deputatul Eugen Nicolăescu a fost membru al Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci, iar în 2004 - 2005 a fost vicepreşedinte al Comisiei.

Nicolăescu a deţinut în anul 2000 funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale Interimare a Valorilor Mobiliare, în perioada 1999 - 2000 a fost secretar general adjunct la Ministerul Finanţelor, iar începând din 2000 este prim-vicepreşedinte al Camerei Auditorilor Financiari din România.

Eugen Nicolăescu a condus Regia Autonomă Ratmil din Ministerul Industriei şi Comertului în perioada 1997 - 1998, anterior fiind director economic (1994 - 1997), şef serviciu buget, analize economice (1993 - 1994), economist serviciul aprovizionare (1991 - 1993) şi şef serviciu aprovizionare (1990 - 1991).

În perioada 1985 - 1987, Nicolăescu a fost analist la Centrul de Calcul cu probleme de aprovizionare tehnico-materială la Centrala Industrială de Echipament Special din Ministerul Industriei şi Resurselor, în 1987 - 1990 a fost economist la serviciul aprovizionare la Centrala Industrială de Echipament Special din Ministerul Industriei şi Resurselor, iar din 1976 până în 1985 a fost, pe rând, tehnolog, lucrător comercial, merceolog şi economist la Complexul de Hoteluri şi Restaurante Flora din ITHR Bucureşti - Ministerul Turismului şi la Complexul de Hoteluri şi Restaurante Athenee Palace din ITHR Bucureşti - Ministerul Turismului.

Potrivit declaraţiei de avere din 4 iunie 2013, Eugen Nicolăescu are un apartament cu trei camere în Târgu Mureş, în suprafaţă de 58,6 metri pătraţi, pe care l-a cumpărat împreună cu soţia sa, Constanţa, în 2007.

Nicolăescu a declarat că deţine un autoturism Volkswagen Passat Highline, cumpărat prin "lichidare firmă în anul 2011".

Eugen Nicolăescu are două conturi curente în lei, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei şi un cont în care are 552 euro. Acesta a acordat un împrumut în nume personal în valoare de 15.000 de euro firmei “Conen Consulting”.

În anul fiscal anterior, Nicolăescu a încasat 54.401 lei din salariul de deputat, 620 de lei din drepturi de autor de la Editura Pro Universitaria, aproape 50.000 lei ca profesor universitar dr. de la Universitatea Crreştină Dimitrie Cantemir, 1.302 lei reprezentând venituri din salarii, ca ministru al Sănătăţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite