Anchetă pe piața serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigație privind posibile trucări ale unor licitații publice organizate de unele autorități/entități contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de citire a contoarelor de energie electrică din România.

Contor de energie electrică
Consiliul Concurenţei a declanşat o investigație privind posibile trucări ale unor licitații

Autoritatea de concurenţă are indicii că firmele Andrem Strategy S.R.L. și Electro Strategy S.R.L și-ar fi coordonat politicile comerciale astfel încât să își împartă lucrările în cadrul procedurilor de achiziție publică organizate de entități contractante precum Distribuție Energie Electrică România, E Distributie Muntenia, Distributie Energie Oltenia, Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A., Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A., E-Distributie Banat S.A. -

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor vizate de investigație, precum și la Servelectro Integral S.R.L. și Serv H.R. Integral S.R.L., având în vedere legăturile comerciale cu Andrem Strategy S.R.L.

Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Inspecţiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Potrivit informaţiilor furnizate pe site-ul Andrem Strategy, compania oferă servicii de citiri contoare, inclusiv:

  • identificarea clienților;
  • identificarea grupurilor de măsurare energie electrică;
  • citirea contoarelor de energie electrică;
  • interpretarea corectă a motivelor de necitire;
  • verificarea vizuală a mijloacelor de siguranță (sigilii) și a integritătii contorului;
  • identificarea și înregistrarea posiției GPS;
  • fotografierea grupurilor de măsură;
  • validarea informațiilor culese;
  • transmiterea informațiilor în format securizat către beneficiar.
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite