ANAF avertizează românii cu privire la emiterea mesajelor false în numele Agenției

0
Publicat:

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis o notificare pentru cetățenii români cu privire la exisența unor mesaje false, emise pe mail în numele agenției fiscale.

intrarea clădire ANAF
ANAF avertizează românii cu privire la emiterea mesajelor false în numele Agenției

Potrivit Agenției Naționale de Administrare Fiscală, un număr de contribuabili au primit mesaje false în numele ANAF, trimise de pe adresa de e-mail: „Serviciul fiscal: fiscal_anaf@testandlearn.ro”. În cadrul mesajelor frauduroase, contribuabilii au fost înștiințați că nu au finalizar plata impozitului pentru anul 2022. Mesajele mai conțineau și avertizarea potrivit căreia clienții „vor fi sancționați cu amenda de 2.575 lei, dacă nu efectuează plata în decurs de 48 de ore!”.

Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparține instituției, iar documentul conține exprimări nespecifice comunicărilor ANAF. Atragem atenția, pe această cale, să nu deschideți aceste emailuri și să nu accesați linkul din conținut. De asemenea, să NU transmiteți banii solicitați! Reamintim că Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu ANAF”, mai menționează sursa citată în cadrul comunicatului de presă.

Nu este prima situație de acest gen

În luna iulie a anului anterior, ANAF a emis o altă atenționare, ca urmare a sesizării unor contribuabili cu privire la emiterea unor mesaje false emise în numele instituției, în cadrul cărora contribuabilii au fost anunțați de faptul că au de plătit „impozite cître sistemul bugetar din România”.

La acel moment, Agenția Națională de Administrare Fiscală a sfătuit contribuabilii să nu deschidă e-mail-urile emise de pe adresa false ANAF, iar în cazul în care acestea au fost deschise, procedura corectă este de a nu accesa documentele anexate sau linkurile din conținuturile mailurilor. De asemenea, un lucru foarte important este ca cetățenii să nu trimită bani în conturile menționate în cadrul mesajelor false emise în numele ANAF.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite