ANAF a scos la vânzare un teren al Elenei Udrea. Este evaluat la aproape două milioane de euro

0
Publicat:

ANAF continuă executarea Elenei Udrea. Agenția a scos la vânzare un teren de 5.000 de metri pătraţi, din Bucureşti, care îi aparține fostului ministru, potrivit Profit.ro. Terenul este cel mai scump activ de până acum.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

ANAF a scos la vânzare un teren de 5.000 de metri pătrați, din București, al Elenei Udrea, relatează Profit.ro. 

Potrivit sursei citate, terenul este situat în zona lacului Straulesti, similar altor câteva loturi mai mici de teren pe care ANAF încercat în mai multe rânduri să le vândă.

Lotul de 5.000 de metri pătrați scos acum la vânzare este evaluat la aproape 2 milioane de euro (9 milioane de lei, inclusiv TVA), a mai relatat sursa citată.

Sumă ar fi suficientă pentru a acoperi prejudiciul care ar trebui recuperat de stat de la fostul politician. 

În cazul în care terenul nu va fi vândut la prima licitație, potrivit procedurii, prețul ar urma să scadă cu 25%. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins în martie 2023 contestația la executarea pedepsei în dosarul Gala Bute a Elenei Udrea

Udrea a scăpat de dosarul Hidroelectrica, în care era acuzată de trafic de influență și spălare a banilor, ca efect al împlinirii termenului de prescripție generală a răspunderii penale. Decizia nu este însă una definitivă. 

DNA a făcut recurs în casație în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, în care erau cercetate, printre alții, Elena Udrea și Ioana Băsescu, au declarat surse judiciare pentru Adevărul. Măsura vine după o decizie a CJUE privind prescripția.

În prima instanţă, fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la 5 ani de închisoare.

În acelaşi dosar, Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, a fost achitat – acesta fiind şi singurul pe care instanţa l-a găsit nevinovat, decizia menţinută de ÎCCJ.

Procurorii menţionează în rechizitoriu că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite