Americanii ar putea mânca pizza de Ziua Recunoștinței. Curcanii sunt prea scumpi

0
Publicat:

Inflația face pizza mai atrăgătoare pentru americani, de Ziua Recunoștinței, dat fiind că prețul curcanilor a crescut vertiginos, scriu publicațiile de specialitate de peste ocean.

Prețul curcanilor a crescut vertiginos în America. Foto Shutterstock
Prețul curcanilor a crescut vertiginos în America. Foto Shutterstock

Cina de Ziua Recunoștinței va fi mai scumpă în acest an, lăsând mulți americani în căutarea unor modalități alternative de a sărbători, scriu publicațiile de specialitate.

De la gripa aviară care reduce oferta de curcani, până la seceta care scădea recoltele de legume din California și o penurie de forță de muncă care afectează lucrătorii disponibili pentru procesarea și transportul alimentelor, prețurile sunt în creștere în general, a spus economistul-șef agricol la Wells Fargo, Michael Swanson.

Curcanii costă acum 1,99 dolari pe jumătatea de kilogram în anumite părți ale țării, comparativ cu 1,15 dolari în urmă cu un an, potrivit USDA.

Și alte prețuri au înregistrat, de asemenea, o creștere dramatică, cartofii scumpindu-se cu 18%, conservele de fructe și legume cu 19% și untul cu 27% față de anul trecut, conform datelor despre inflație din septembrie.

Un sondaj realizat de Personal Capital a spus că unul din cinci americani s-a îndoit că ar avea suficienți bani pentru a acoperi costurile Zilei Recunoștinței din acest an (24 noiembrie). Ei au spus că reduc costurile, pregătind cine mai mici, din care elimină cel puțin un fel de mâncare pentru a economisi bani și vor cere oaspeților să-și aducă propriile băuturi alcoolice.

Generația Z, grupul demografic care se simte cel mai constrâns financiar, optează pentru mese cu supă, salată și pizza. De asemenea, sunt mai dispuși să le ceară prietenilor să plătească partea lor din sărbătoare.

Restaurantele cu servicii limitate, unde se plătește înainte de a mânca, au devenit o opțiune pentru cei care doresc o masă cu catering, deoarece nu au crescut încă prețurile. În această categorie, lanțuri precum Boston Market oferă mese la mâncare cu curcan prăjit, sos, piure de cartofi, gust de merisoare, rulouri și plăcintă cu mere pentru mai puțin decât costă să o faci acasă, în unele cazuri.

Swanson a spus că inflația la categoria „mâncăruri departe de casă” crește într-un ritm mai lent decât în ​​cazul produselor alimentare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite