Alstom va construi un nou depou pentru mentenanța trenurilor în București

0
Publicat:

Alstom va construi un nou depou în București, pentru mentenanța trenurilor cumpărate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

Tren Alstom cumpărat de ARF, Foto: Arhivă Adevărul
Tren Alstom cumpărat de ARF, Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit datelor transmise de preşedintele Alstom pentru Europa, Gian Luca Erbacci, pentru News.ro, prima etapă a investiţiei va fi gata la începutul anului viitor.

Sursa citată menționează că Alstom va furniza trenurile şi sistemul modern de semnalizare pentru Magistrala 5 de metrou. Totodată, compania asigură de aproape 20 de ani mentenanţa flotei metroului bucureştean și are în execuţie numeroase proiecte de reabilitare feroviară pentru CFR.

Trebuie să asigurăm mentenanţa trenurilor de călători. De asemenea, construim metrourile ce vor fi livrate din toamnă companiei Metrorex (pentru Magistrala 5, n.r.). Pentru a asigura mentenanţa trenurilor pe care le vom livra către ARF – 37 de trenuri, investim într-un depou nou care va fi în centrul Bucureştiului”, a declarat pentru News.ro Gian Luca Erbacci. În ceea ce priveşte terenul pe care se va afla depoul, acesta va fi închiriat sau achiziţionat.

Va fi o investiţie a Alstom. Vom mai face angajări, iar numărul angajaţilor noştri din România va continua să crească. Prima parte (a investiţiei, n.r.) va fi gata la începutul anului viitor. Dar structura completă va fi finalizată integral în 2025, când vom livra producţia în serie. Dar trenurile sunt acum deja în construcţie”, a spus acesta.

În ceea ce priveşte contractul cu Alstom pentru 37 de trenuri noi, acesta a fost semnat în două etape, prima în martie 2022 când au fost achiziţionate 20 de rame, iar în toamna anului trecut la activarea extensiei de suplimentare cu încă 17 rame, tot InterRegio. Primele unităţi din comanda totală de 37 de trenuri sunt în producţie la fabrica din Polonia.

Alstom este prezentă în România din anul 1994, iar, în prezent, are peste 1.200 de angajaţi în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Braşov. La nivel mondial, Alstom este un grup prezent în 63 de ţări, are peste 80.000 de angajați.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite