Agricover Credit a dat anul trecut fermierilor împrumuturi de aproape 100 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Rekkers, fostul şef al Băncii Transilvania, este directorul general al Agricover Credit din luna ianuarie a acestui an FOTO Agricover Credit
Robert Rekkers, fostul şef al Băncii Transilvania, este directorul general al Agricover Credit din luna ianuarie a acestui an FOTO Agricover Credit

Agricover Credit IFN, specializată în finanţarea sectorului agricol, a acordat anul trecut împrumuturi în valoare de 413 milioane de lei (93,25 milioane de euro), în urcare cu 38%, iar profitul a avansat cu 46%, la 11,2 milioane de lei, unul dintre factorii care au influenţat rezultatele fiind creşterea numărului de clienţi.

Numărul fermierilor care au primit finanţări anul trecut a crescut cu 48% comparativ cu 2011. Compania are o solvabilitate de 28,4%, iar creditele neperformante care înregistrează restanţe mai mari de 90 de zile reprezintă 1,3% din totalul împrumuturilor.

„Clienţii au nevoie de capital de lucru şi resurse pentru investiţii, iar noi dispunem de lichidităţile necesare datorită fondurilor proprii, a parteneriatelor cu băncile şi cu fondurile internaţionale“, a declarat Robert Rekkers, directorul general al companiei şi fostul şef al Băncii Transilvania. 

Agricover Credit IFN dispune de fonduri proprii în valoare de 80,28 milioane de lei. Compania a atras anul trecut 12,5 milioane euro de la International Finance Corporation, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, 8 milioane de euro de la fondul german EFSE şi peste 147 milioane de lei de la băncile locale.

Pentru acest an, finanţatorul îşi propune o creştere a împrumuturilor acordate cu 33% faţă de 2012 şi atragerea a cel puţin 400 de clienţi noi, având în plan lansarea a patru produse noi până la sfârşitul anului. În luna martie, compania a lansat un credit pentru utilaje second-hand, urmând alte produse în mai şi la toamnă.

„În ceea ce priveşte finanţarea agriculturii, vedem o creştere importantă de cerere în 2013 şi sperăm că va fi chiar un an bun în termeni de plasamente, deşi contextul economic în România rămâne fragil", a mai spus Rekkers.

Agricover Credit IFN a fost înfiinţată în 2008 şi face parte din grupul Agricover, furnizor de soluţii complete pentru agricultură. Compania este condusă din ianuarie 2013 de Robert Rekkers, fostul şef al Băncii Transilvania. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite