Un proiect cu finanţare europeană de 149 de milioane de lei riscă să fie pierdut de administraţia târgovişteană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte
Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte

Proiectul privind Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte, ce beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei, riscă să fie pierdut din cauză că lucrările de execuţie nu au fost atribuite, a declarat, la Târgovişte, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat.

Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte, de ministrul de la acea vreme al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. La peste doi ani de la semnare nu au fost atribuite contractele de lucrări.

''Cele mai mari probleme legate de întârzierile înregistrate în POR rămân în continuare la Târgovişte, este vorba de cele două proiecte din Planul Integral de Dezvoltare Urbană, care după 30 de luni de la semnarea contractului de finanţare încă nu s-au atribuit contractele de lucrări. Am avut o întâlnire la Ministerul Dezvoltării Regionale în care am primit toate asigurările că în patru luni vor fi semnate contractele de lucrări'', a precizat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat. 

Acesta spune că, în cazul în care nu va fi respectat acest termen, banii vor fi redistribuiţi către alte proiecte. ''Nu am fost de acord să prelungim până în iulie 2015 contractul de finanţare pentru că nu ştim dacă lucrările vor fi atribuite, dacă se vor finaliza. Pentru a mai avea şansa să mai mutăm la alte proiecte am dat termen şase luni, până la jumătatea anului. Şi aşa, odată atribuite lucrările, trebuie revizuit graficul de lucrări, s-a intrat în depăşire faţă de termen'', a mai spus directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat. 

Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte prevede modernizarea infrastructurii rutiere, reţele stradale, trotuare, scuaruri, construirea de piste pentru biciclişti, locuri de parcare şi modernizarea staţiilor pentru autobuze. Se prevede şi crearea de noi spaţii verzi, amenajarea de spaţii de joacă pentru copii. 

Tot în cadrul acestui proiect se va implementa un sistem de monitorizare urbană, vor fi montate camere video care vor supraveghea zonele dintre blocuri. Totodată se vor executa lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de utilităţi publice, respectiv a reţelelor de apă-canal, precum şi a infrastructurii de iluminat public şi a infrastructurii asociate subterane de comunicaţii. Valoarea totală a proiectului este de 149 de milioane de lei, dintre care 120 de milioane de lei sunt bani nerambursabili. Durata de implementare, prevăzută în contractul de finanţare, este de 32 de luni. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite