Românii au cucerit Cupa Campionatului Internaţional de Gastronomie de la Kusadasi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa României a câştigat competiţia de la Kusadasi FOTO ACEEA
Echipa României a câştigat competiţia de la Kusadasi FOTO ACEEA

Echipa oficială a României, formată din membrii Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, a câştigat Cupa Campionatului Internaţional de Gastronomie de la Kusadasi – Turcia, plus încă trei cupe de categorie, cinci medalii de aur,  14 medalii de argint şi 8 medalii de bronz!

În perioada 22-25 februarie 2017, Echipa României de Bucătari a participat în competiţia internaţională de Gastronomie organizată în oraşul Kusadasi din Turcia.

Concursul a fost organizat de către Federaţia Bucătarilor din Turcia TAFED. Categoriile de concurs au cuprins: carne, peşte, paste pentru seniori şi juniori individual şi Black Box pentru echipele naţionale.

Rezultatele obţinute de români au fost următoarele:

  • Cupa competiţiei (Black Box) pe echipe naţionale (Romeo Lucian Smith, Berar Sorin, Ionuţ Antohi). România a câştigat premiul cel mare al concursului;
  • Locul 3 din 11 la echipe (Adrian Lucian Şipoteanu, David Ionuţ Raileanu, Silviu Conţu);
  • Cupa categoriei seniori la individual – Adrian Lucian Şipoteanu;
  • Locul 2,categoria seniori-individual – Romeo Lucian Smith;
  • 5 medalii de aur: Romeo Lucian Smith (categoria carne); 2 medalii Rusu Gheorghe (categoriile carne şi peşte); 2 medalii Adrian Lucian Şipoteanu (categoria carne şi pasăre);
  • 14 medalii de argint: Sile Brânzan (categoriile carne şi peşte); Sucală Sebastian Andrei (categoriile carne şi peşte); Adrian Sipoteanu (categoriile carne şi peşte); David Ionuţ Răileanu (categoriile carne şi peşte); Ionuţ Antohi (categoriile carne şi peşte); Silviu Conţu (categoria carne); Romeo Lucian Smith (categoriie carne şi starter); Rusu Codruţ (categoria pasăre);
  • 8 medalii de bronz: Sami Memenduf (categoriile carne şi peşte); Mihai Rusu (categoriile pasăre şi peşte); Sorin Berar (categoriile peşte şi pasăre); Lucian Smith (categoria desert)
  • Somelierul Huţanu Liviu a primit Premiul Special al Juriului pentru prezentarea vinurilor de Cotnari!

Una dintre realizările echipei naţionale a României a fost şi semnarea acordului bilateral cu organizaţia Gastronomi Dernegi Turkey,care şi-a manifestat dorinţa de a semna un asemenea acord cu cea mai reprezentativă organizaţie din România.

chefi aceea romania kusadasi
„A doua experienţă de anul acesta, după Istanbul, a venit să confirme profesionalismul membrilor ACEEA. Spiritul de echipă, fair play-ul au fost dominantele acestor zile! A fost o competiţie grea, concurenţii aflându-se în faţa unei provocări fără precedent! Toate categoriile de concurs s-au desfăşurat în două zile, 22-23 februarie! Sunt mândră că am avut ocazia să conduc spre victorie o asemenea grupă de talente!”, ne-a declarat dr. Iulia Drăguţ, preşedintele ACEEA România – coordonator echipei care s-a deplasat la Kusadasi.

Echipa României reprezentată de către Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ a avut următoarea componenţă:

chefi aceea romania kusadasi
  • Iulia Drăguţ, Preşedintele ACEEA România – Coordonator echipă, Bucureşti;
  • Adrian Şipoteanu, Executive Chef din Iaşi;
  • Romeo Lucian Smith, Executive Chef din Iaşi;
  • Ionuţ Antohi, Chef din Iaşi;
  • Ioan David Răileanu, Chef din Iaşi;
  • Sorin Berar, Executive Chef din Cluj-Napoca;
  • Mihai Rusu, Chef din Cluj-Napoca;
  • Sebastian Sucală, Chef din Cluj-Napoca;
  • Rusu Gheorghe, Executive Chef din Bacău;
  • Sami Memenduf, Executive Chef din Constanţa;
  • Silviu Conţu, Executive Chef din Constanţa;
  • Vasile Brânzan, Executive Chef din Constanţa;
  • Liviu Huţanu, Somelier din Iaşi.
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite