Românii au cucerit Cupa Campionatului Internaţional de Gastronomie de la Kusadasi
0Echipa oficială a României, formată din membrii Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, a câştigat Cupa Campionatului Internaţional de Gastronomie de la Kusadasi – Turcia, plus încă trei cupe de categorie, cinci medalii de aur, 14 medalii de argint şi 8 medalii de bronz!
În perioada 22-25 februarie 2017, Echipa României de Bucătari a participat în competiţia internaţională de Gastronomie organizată în oraşul Kusadasi din Turcia.
Concursul a fost organizat de către Federaţia Bucătarilor din Turcia TAFED. Categoriile de concurs au cuprins: carne, peşte, paste pentru seniori şi juniori individual şi Black Box pentru echipele naţionale.
Rezultatele obţinute de români au fost următoarele:
- Cupa competiţiei (Black Box) pe echipe naţionale (Romeo Lucian Smith, Berar Sorin, Ionuţ Antohi). România a câştigat premiul cel mare al concursului;
- Locul 3 din 11 la echipe (Adrian Lucian Şipoteanu, David Ionuţ Raileanu, Silviu Conţu);
- Cupa categoriei seniori la individual – Adrian Lucian Şipoteanu;
- Locul 2,categoria seniori-individual – Romeo Lucian Smith;
- 5 medalii de aur: Romeo Lucian Smith (categoria carne); 2 medalii Rusu Gheorghe (categoriile carne şi peşte); 2 medalii Adrian Lucian Şipoteanu (categoria carne şi pasăre);
- 14 medalii de argint: Sile Brânzan (categoriile carne şi peşte); Sucală Sebastian Andrei (categoriile carne şi peşte); Adrian Sipoteanu (categoriile carne şi peşte); David Ionuţ Răileanu (categoriile carne şi peşte); Ionuţ Antohi (categoriile carne şi peşte); Silviu Conţu (categoria carne); Romeo Lucian Smith (categoriie carne şi starter); Rusu Codruţ (categoria pasăre);
- 8 medalii de bronz: Sami Memenduf (categoriile carne şi peşte); Mihai Rusu (categoriile pasăre şi peşte); Sorin Berar (categoriile peşte şi pasăre); Lucian Smith (categoria desert)
- Somelierul Huţanu Liviu a primit Premiul Special al Juriului pentru prezentarea vinurilor de Cotnari!
Una dintre realizările echipei naţionale a României a fost şi semnarea acordului bilateral cu organizaţia Gastronomi Dernegi Turkey,care şi-a manifestat dorinţa de a semna un asemenea acord cu cea mai reprezentativă organizaţie din România.
„A doua experienţă de anul acesta, după Istanbul, a venit să confirme profesionalismul membrilor ACEEA. Spiritul de echipă, fair play-ul au fost dominantele acestor zile! A fost o competiţie grea, concurenţii aflându-se în faţa unei provocări fără precedent! Toate categoriile de concurs s-au desfăşurat în două zile, 22-23 februarie! Sunt mândră că am avut ocazia să conduc spre victorie o asemenea grupă de talente!”, ne-a declarat dr. Iulia Drăguţ, preşedintele ACEEA România – coordonator echipei care s-a deplasat la Kusadasi.
Echipa României reprezentată de către Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ a avut următoarea componenţă:
- Iulia Drăguţ, Preşedintele ACEEA România – Coordonator echipă, Bucureşti;
- Adrian Şipoteanu, Executive Chef din Iaşi;
- Romeo Lucian Smith, Executive Chef din Iaşi;
- Ionuţ Antohi, Chef din Iaşi;
- Ioan David Răileanu, Chef din Iaşi;
- Sorin Berar, Executive Chef din Cluj-Napoca;
- Mihai Rusu, Chef din Cluj-Napoca;
- Sebastian Sucală, Chef din Cluj-Napoca;
- Rusu Gheorghe, Executive Chef din Bacău;
- Sami Memenduf, Executive Chef din Constanţa;
- Silviu Conţu, Executive Chef din Constanţa;
- Vasile Brânzan, Executive Chef din Constanţa;
- Liviu Huţanu, Somelier din Iaşi.