Afaceristul Rupert Murdoch se retrage din funcția de președinte al Fox Corporation și News Corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magnatul industriei media americane, Rupert Murdoch, a anunțat că se va retrage din funcția de președinte al grupurilor Fox și News Corp. Murdoch a ajuns acum la vârsta impresionantă de 92 de ani.

Rupert Murdoch
Rupert Murdoch se retrage din funcția de președinte al Fox Corporation și News Corp Foto Profimedia

Omul de afaceri australian a anunțat faptul că va fi înlocuit în funcția de președinte al celor două companii de către fiul său, Lachlan Murdoch, în vârstă de 52 de ani.

Schimbarea conducerii celor două companii ar urma să aibă loc după adunarea generală a acționarilor Fox Corp și News Corp, care se ține, de obicei, la jumătatea lunii noimebrie.

În numele consiliilor de administraţie ale Fox şi News Corp, a echipelor de conducere şi a tuturor acţionarilor care au beneficiat de pe urma muncii sale asidue, îl felicit pe tatăl meu pentru remarcabilă sa carieră de 70 de ani”, a declarat Lachlan Murdoch, în vârstă de 52 de ani.

Fiul magnatului care a pus bazele structurilor media americane a ținut să mulțumească tatălui său pentru viziunea sa, pentru spiritul de pionierat dar și penttru determinarea de care a dat dovadă în cei 70 de ani în care a activat ca președinte al companiilor.

Retragerea mogulului are loc într-un moment crucial pentru politica din SUA

Suntem recunoscători că va ocupa funcţia de preşedinte emerit şi ştim că va continua să ofere sfaturi valoroase ambelor companii”, a încheiat Lachlan Murdoch.

Președintele Fox News, postul de știri preferat de republicani americani, își anunță retragerea într-un moment crucial, în apropierea alegerilor prezidențiale din Statele Unite din 2024, în care Donald Trump este în avantajul alegerilor primare republicane.

Magnatul se retrage la cinci luni după ce Fox News a acceptat să plătească 787,5 milioane de dolari producătorului de aparate electronice de vot Dominion Voting Systems pentru a evita un proces care ar putea reflecta alegerile prezidențiale din 2020. Atunci când Tucker Carlson, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori ai televiziunii, a părăsit postul, Fox News a pierdut din audiență.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite