Temperaturile ridicate şi tarifele reduse cresc cererea de vacanţe în Antalya, Bodrum sau Tenerife

Temperaturile ridicate şi tarifele reduse cresc cererea de vacanţe în Antalya, Bodrum sau Tenerife

Temperaturile ridicate din Antalya, Bodrum, Tenerife ori insulele greceşti şi tarifele reduse cu până la 40% faţă de vârful sezonului au crescut cererea de vacanţe în lunile septembrie şi octombrie în medie cu 10% faţă de anul trecut. Iar charterele Cocktail Holidays spre aceste destinaţii continuă încă două luni, cu un grad de ocupare de 95%, procentajul celor care călătoresc în septembrie şi octombrie fiind de 35% raportat la întregul sezon,

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu 7% mai mulţi turişti faţă de septembrie 2017 îşi petrec vacanţa în Antalya în septembrie ori octombrie şi cu 15% mai mulţi merg în Bodrum, arată datele Cocktail Holidays. În această perioadă o vacantă în Antalya costă de la 485 de euro/persoană/7 nopţi, la un hotel de cinci stele cu ultra all inclusive, şi este cu 115 euro mai ieftină faţă de vârful de sezon. Totodată, un sejur în Bodrum costă 525 de euro/persoană/7 nopţi la un hotel similar, faţă de 637 de  euro/persoană în iulie sau august. Pachetele includ zbor charter, cazare, transferuri aeroport-hotel-aeroport, asigurare medicală şi storno, transfer intern din ţară la Aeroportul Otopeni şi toate taxele aferente. 

Tenerife este considerată o destinaţie potrivită de vacanţă şi toamna, datorită temperaturilor care se situează constant la 26, 27 de grade. Pentru explorarea insulei, ori pentru plajă, cererea de vacanţe în septembrie şi octombrie este cu 7% mai mare faţă de toamna trecută, iar tarifele sunt cu 10% mai mici faţă de lunile anterioare. Statisticile Cocktail Holidays arată că 2.000 români au călătorit în Tenerife în 2018, cu 12% mai mulţi faţă de sezonul trecut. 
 
Vara continuă până la sfarsitul lunii septembrie şi în Rodos, Santorini, Mykonos ori Kalamata, unde un sejur costă 449 de euro/persoană, iar solicitările sunt în creştere cu 8% faţă de toamna trecută.  
 
Septembrie şi octombrie sunt lunile preferate de vacanţe de cei care vor să evite aglomeraţia şi căldura excesivă. Vorbim, în special, de cei din middle management şi antreprenori. De asemenea, septembrie şi octombrie sunt lunile preferate de cei care au mai multe vacanţe pe an, optând pentru această perioadă pentru concediul la plajă. 35% din numărul total al turiştilor din sezonul 2018 îşi fac vacanţa de vară în septembrie şi octombrie, spune Dan Goicea, manager Cocktail Holidays. 
 
Din septembrie, o altă destinaţie preferată de turiştii Cocktail Holidays este Emiratele Arabe Unite, pentru care turoperatorul estimează că va vinde cu 20% mai multe pachete pînă în luna decembrie, faţă de anul trecut. 
 
Dubai dar şi Abu Dhabi ori Ras al Khaimah au devenit accesibile românilor, în consecinţă interesul pentru vacanţe de toamnă în aceste destinaţii este pe un trend crescător. Pentru plajă, pentru shopping ori pentru vizitarea mai multor Emirate, destinaţia este preferată pentru vacanţe de şapte nopţi, explică Dan Goicea.
 
În 2018, Cocktail Holidays a mizat pe destinaţiile tradiţionale Grecia, Turcia, Spania, Croaţia şi Egipt, pe care le oferă anual turiştilor pe zboruri charter, şi pe noutatea Kalamata – Peloponez. Charterele verii au avut un grad de ocupare de 90%, iar numărul turiştilor care au optat pentru pachete de vacanta a crescut la 28.000 în acest an.    
 
Brandul Cocktail Holidays a apărut în urmă cu 25 ani, compania care îl deţine, Prompt Service Travel Company, fiind înfiinţată în 1993. Compania şi-a început activitatea oferind turiştilor vacanţe cu zboruri charter în Grecia - Creta, în prezent operând peste 25 de destinaţii din Bucureşti, Cluj-Napoca si Iaşi. Anual organizează circuite culturale, istorice, tematice, dar şi vacanţe în destinaţii exotice precum Sri Lanka, Thailanda, Cuba.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: