OMV Petrom devine unic titular şi operator pentru patru perimetre de explorare

OMV Petrom devine unic titular şi operator pentru patru perimetre de explorare

OMV Petrom a anunţat joi că a devenit unic titular şi operator pentru patru perimetre de explorare onshore după retragerea companiei Repsol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat preluarea de către OMV Petrom a participaţiei deţinute de Repsol, potrivit companiei.
 
”După aprobarea ANRM, OMV Petrom devine unic titular şi operator al perimetrelor de explorare V Băicoi, VII Târgovişte, XII Piteşti şi XIII Târgu Jiu. Acordurile de farm-out au fost încheiate în 2013, OMV Petrom fiind operator şi deţinătorul unei participaţii de 51%, în timp ce Repsol a deţinut o participaţie de 49%”, se arată în comunicat.
 
În trimestrul al doilea al acestui an, Repsol a informat OMV Petrom despre intenţia de a se retrage din aceste concesiuni şi părţile au ajuns la un acord, condiţionat de aprobarea autorităţilor. Astfel, OMV Petrom va continua proiectele în derulare şi va prelua angajamentele din cadrul acordurilor de concesiune.
 
”Investiţiile realizate până acum în cadrul acestor asocieri în baza acordurilor de exploatare în participaţie se ridică la peste 200 de milioane de dolari şi includ achiziţia de date 2D şi 3D, precum şi forajul a două sonde complexe de mare adâncime şi cu presiune ridicată. În prezent, o a treia sonda de explorare este in foraj, la o adâncime de sub 5.000m”, se arată în comunicat.
 
:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările