Încă stau închise multe magazine, hoteluri, restaurante, transporturi.

Multe fabrici sunt şi vor rămâne închise, poate se vor închide şi altele.

Sunt oameni care vor rămâne pe drumuri.

Sunt oameni care se vor întoarce din străinătate pentru că nu mai au unde lucra, şi vor fi la rândul lor pe drumuri.

Vor fi mai puţini bani pentru şcoli, spitale sau străzi.

Dar lucrurile nu trebuie să se întâmple aşa. Stă în puterea ta să schimbi acest scenariu. Stă în puterea noastră să lucrăm împreună ca să întoarcem din drum pierderile de locuri de muncă, să deschidem fabricile, magazinele, hotelurile, restaurantele, transporturile.

Fă-ţi un obicei. Cumpără Fabricat în România, în fiecare zi, oricât de mărunt ar fi acel lucru. Un kilogram de mere. O conservă de murături. O masă pentru casa ta, o cutie de vopsea pentru casa ta. Măştile şi produsele dezinfectante de care ai nevoie. O cămaşă, o pereche de pantofi. O carte. Orice.

Asta este solidaritatea de care noi, românii, vom da dovadă dacă lucrăm împreună. Cu banii noştri susţinem producţia în România şi locurile de muncă din România. Cu banii noştri susţinem viitorul nostru şi mai ales, cel al copiilor noştri.

Uită-te pe etichetă şi asigură-te că este Fabricat în România. Chiar şi dacă este mai scump, Cumpără Fabricat în România. Nu contează că este fabricat de o firmă din România sau de una din Europa, care a investit la noi in ţară – important este sa fie fabricat de mâini româneşti. Fii sigur că se declanşează o reacţie în lanţ la capătul căreia unul sau mai multe locuri de muncă sunt salvate. Mai mult, cu fiecare lucru cumpărat din nou şi din nou, se vor crea locuri de muncă . Poate chiar pentru un membru din familia ta, pentru un prieten, pentru o cunoştinţă. Şi banii care circulă vor rămâne în România pentru şcoli, spitale şi străzi.

Poate nu îţi vine să crezi, dar chiar este aşa de simplu, daca lucrăm împreună. Încearcă începând de mâine, şi fă-o în fiecare zi, Cumpără Fabricat în România în fiecare zi. Ai de acum încolo în fiecare zi şansa să dai României un alt scenariu, o altă direcţie, un alt viitor.

Să lucrăm împreună.

CUMPĂRĂ FABRICAT ÎN ROMÂNIA.

Îţi mulţumesc.

Dr Dragoş Damian