Carrefour cumpără lanţul de magazine Billa

Carrefour cumpără lanţul de magazine Billa

Billa nu s-a extins la fel de agresiv ca ceilalţi retaileri din România şi a rămas în urmă în privinţa numărului de unităţi

Retailerul francez Carrefour vor prelua oficial în zilele următoare reţeaua de magazine Billa, care deţine 85 de unităţi în România, în cadrul unei tranzacţii de 100 de milioane de euro, scrie „Ziarul Financiar“, care citează surse din piaţă.

Anterior, presa a mai scris despre intenţia Carrefour de a cumpăra Billa, în cursă fiind şi retailerul belgian Mega Image.
 
De asemenea, fondul polonez de investiţii Enterprise Investors a mai dorit Billa. Fondul cu pricina mai deţine în România reţeaua Profi.
 
Discuţiile dintre Carrefour şi Billa durează de mai bine de un an, dar s-au intensificat în ultima lună, mai arată publicaţia citată.
 
Informaţiile privind vânzarea Billa au apărut în piaţă încă de anul trecut după ce grupul german Rewe, proprietarul lanţului de supermarketuri, a renunţat la operaţiunile din Italia pe care le-a cumpărat tot grupul francez Carrefour. 
 
Oficialii companiei germane spuneau atunci că vor să îşi concentreze atenţia pe pieţele unde au poziţii de top, ceea ce nu este cazul României, unde Billa are una dintre cele mai mici reţele.
 
Grupul german Rewe mai deţine în ţara noastră şi lanţul de magazine Penny Market şi reţeaua XXL Mega Discount.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările