Şeful Wizz Air: Cu tot respectul, este doar o chestiune de timp până când Tarom va dispărea de pe piaţă

Şeful Wizz Air: Cu tot respectul, este doar o chestiune de
timp până când Tarom va dispărea de pe piaţă

József Váradi

József Váradi, CEO al companiei de transport aerian low-cost Wizz Air susţine că este „doar o chestiune de timp până când Tarom va dispărea de pe piaţă”, după ce la finalul anului trecut un al oficial al companiei ungureşti spunea că aceasta este pregătită să îi ia locul companiei naţionale româneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Uitaţi-vă la Tarom. Piloţii poate că se simt mulţumiţi acolo pentru că fac parte dintr-un sindicat, dar cu tot respectul, este doar o chestiune de timp până când Tarom va dispărea de pe piaţă. Tarom este compania aeriană naţională de aici şi are o cotă de piaţă de doar 15%, iar Blue Air, Wizz Air sunt companii mai mari, iar Ryanair începe să devină o companie tot mai mare în România. Cu un sindicat poate câştigi pe termen foarte scurt, dar pierzi pe termen lung. Dar nu este o problemă doar în România, ci la nivel global. Noi credem că cea mai bună metodă este să ai un dialog deschis între management şi angajaţi”, a declarat József Váradi într-o conferinţă de presă.

În luna noiembrie, Owain Jones, chief corporate officer în cadrul Wizz Air, declara pentru economica.net că Wizz Air este pregătită să ia locul operatorului naţional Tarom, în cazul în care acesta dă faliment. „Suntem întotdeauna pregătiţi pentru acest scenariu. Tarom devine din ce în ce mai mică, iar Wizz Air din ce în ce mai mare. Şi Blue Air creşte, dar noi suntem cea mai mare companie din România. Avem o reţea extinsă de rute pe care le acoperim, iar dacă ar trebui, suntem pregătiţi pentru o astfel de eventualitate”, spunea atunci Owain Jones, chief corporate officer în cadrul Wizz Air.

Tarom estima că va înregistra, la finalul lui 2017, pierderi de 206,8 milioane de lei, faţă de 41,2 milioane de lei, cât erau estimate pierderile totale ale companiei în luna septembrie. 207 ar urma, astfel, să fie al zecelea an de pierderi consecutive pentru Tarom.

Wizz Air a devenit în 2011 cea mai mare companie aeriană pe plan local ca număr de pasageri transportaţi, depăşind atunci Tarom.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: