Afaceri cu plante aromatice la ghiveci. Cum să faci bani din pasiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afaceri cu plante aromatice la ghiveci: busuiocul, cimbrul, oregano, coriandrul, rozmarinul sau măghiranul pot fi cultivate pe pervaz
Afaceri cu plante aromatice la ghiveci: busuiocul, cimbrul, oregano, coriandrul, rozmarinul sau măghiranul pot fi cultivate pe pervaz

Pasiunile pot duce de multe ori la afaceri înfloritoare. Tot ce trebuie este să inovezi un pic. „Adevărul“ vă prezintă afaceri cu plante aromatice la ghiveci.

Timişoreanul Ciprian Lopată a ocupat poziţii-cheie la câteva dintre cele mai mari companii din lume, iar în ultimii ani, de când petrece mai mult timp în România, s-a gândit să înceapă o afacere nouă, care se dezvoltă acum tot mai mult, potrivit AgroIntel. Aceasta se cheamă Dor de verde, iar conceptul este simplu. 

Afaceri cu plante aromatice la ghiveci. Ce poţi cultiva

Mai exact, aceasta este o soluţie pentru familiile care locuiesc la bloc sau pentru angajaţii dintr-un birou de a avea plante aromatice proaspete şi ecologice la îndemână.

Se pot cultiva busuioc, oregano, cimbru, tarhon, salvie, mentă, coriandru, busuioc, măghiran, rucola, leuştean, cimbru, rozmarin sau pătrunjel.

Inovaţia lui constă în folosirea unor ghivece „inteligente“. Acestea sunt dotate cu autoumidificator, cu rezervor de apă, iar sistemul ajută să se tragă apă în pământ exact cât are planta nevoie. De aceea, poţi chiar să pleci două săptămâni în vacanţă, să nu o uzi, iar când te întorci, planta e sănătoasă.

Tot ce trebuie este să vă procuraţi seminţele potrivite, ghivecele şi pământul şi gata, operaţiunea poate demara. Evident, trebuie apoi să citiţi despre nevoile specifice ale fiecărei specii cultivate.

Afaceri cu plante aromatice la ghiveci. În ce constă „afacerea“

Ei bine, dacă porniţi de la seminţe şi aţi avut grijă de plante, acum probabil vă întrebaţi unde e „afacerea“ şi cum poţi scoate bani din asta. Simplu: vinzi ghivecele. Preţurile sunt variabile: pe site-ul milleniumrom.ro un busuioc în ghiveci costă 14,5 lei, iar un kilogram proaspăt este 33 de lei. Cimbrişorul costă tot 14,5 lei, ca şi coriandrul, lavanda sau menta. Ba chiar există şi căpşuni la ghiveci, la 24 de lei bucata sau un kit de plante aromatice, care costă 16 lei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite