Adevărul Financiar: Un rus cumpără reţeaua McDonald’s din România în timp ce Rusia lui Putin îi alungă pe americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele 67 de restaurante McDonald's din România vor fi preluate de un investitor rus FOTO: Mediafax
Cele 67 de restaurante McDonald's din România vor fi preluate de un investitor rus FOTO: Mediafax

Un investitor rus este pe punctul de a cumpăra reţeaua de 67 de magazine a McDonald's România, într-o tranzacţie estimată la 50 de milioane de euro, notează Adevărul Financiar.

Tranzacţia a fost anunţată în premieră de Economica.net, iar surse din piaţă au declarat pentru Adevărul Financiar că afacerea are şanse de 90% să fie finalizată.

Mişcarea companiei multinaţionale americane, care a înregistrat venituri de peste 27 de miliarde de dolari anul trecut prin cele peste 35.000 de restaurante din toată lumea, vine în contextul în care McDonald’s intenţionează să vândă afacerile din ţările unde deţine sub 100 de unităţi, arată adevarulfinanciar.ro.

Vânzarea către francizaţi (cei care preiau brandul în franciză) îi ajută pe americani să-şi gestioneze mai uşor business-ul.

Astfel, ei scapă de costurile iniţiale de operare şi au venituri sigure.

În general, McDonald’s percepe de la francizaţi o taxă de 15-20% din vânzările anuale.

Având în vedere că veniturile McDonald’s în România au fost de 120 de milioane de euro, companiei americane i-ar fi revenit circa 25 de milioane de euro în anul 2014.

Potrivit adevarulfinanciar.ro, un alt avantaj constă în faptul că extinderea reţelei cade în sarcina francizatului.

Un oficial guvernamental de la Moscova a acuzat recent reţeaua americană de fast food McDonald’s, dar şi gigantul Coca Cola, că poartă un război împotriva cetăţenilor ruşi prin campanii agresive de marketing a produselor nesănătoase.

Citiţi mai multe pe această temă accesând adevarulfinanciar.ro

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite