Câte calorii au produsele McDonald’s

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un meniu la McDonald’s poae acoperi aproape întreaga cantitate de calorii recomandată unui adult într-o zi
Un meniu la McDonald’s poae acoperi aproape întreaga cantitate de calorii recomandată unui adult într-o zi

Se poate să te fi întrebat măcar o dată câte calorii au produsele McDonald’s dacă obişnuieşti să mănânci, măcar ocazional, de la acest lanţ fast-food. Ştiai că o singură masă poate întruni aproape întregul necesar de calorii pentru o zi întreagă?

Câte calorii au produsele McDonald’s: meniul cu aripioare picante

Consumul de referinţă al unui adult obişnuit este de 2.000 de calorii pe zi, iar un meniu McDonald’s compus din cinci aripioare de pui picante (612 calorii), o porţie medie de cartofi prăjiţi (341 calorii), o băutură răcoritoare de 400 ml (168 calorii) şi o brioşă cu ciocolată (473 calorii) sare bine de 1.500 de calorii. 

Dacă iei o porţie mai mare de aripioare (7 bucăţi), atunci masa va depăşi 1800 de calorii, iar dacă vrei ca şi porţia de cartofi prăjiţi să fie mare (448 de calorii), atunci festinul va însuma aproximativ 1900 de calorii.

Dacă-ţi place Mcpuişorul, atunci ar trebui să ai în vedere că acesta are 272 de calorii, aproape la fel de mult ca 6 bucăţi de Chicken Mc Nuggets (268 de calorii).

Câte calorii au produsele McDonald’s: hamburgerul şi restul

Un hamburger are 254 de calorii, adică 13% din consumul de referinţă al unui adult, un cheeseburger are fix 50 de calorii mai mult, adică 304 calorii, iar un Big Mac plusează, totalizând 509 calorii, ceea ce înseamnă 25% din cât ar trebui să mănânce un om în cursul unei zile întregi.

cate calorii au produsele mcdonalds
cate calorii au produsele mcdonalds

Atenţie la conţinutul de grăsimi şi sare!

Însă dincolo de numărul mare de calorii, poate mai grav este că acest din urmă produs conţine  26,6 grame de grăsimi, din care 10 grame sunt grăsimi saturate, ceea ce reprezintă 50% din doza admisă pe zi, dar şi 2,3 grame de sare, adică 38% din doza admisă pe zi. Şi dacă tot am amintit de sare, produsul cel mai sărat, conform listei McDonald’s, este porţia de aripioare formată din 7 bucăţi, care acoperă 70% din cantitatea de sare recomandată unui adult pe zi.

Câte calorii au produsele McDonald’s: salate şi deserturi

O salată Caesar Grill are 268 calorii, salata Greek are 233 calorii, salata Bistro are 271 calorii, iar una Caesar Crispy – 389 calorii. În situaţia în care alegi un dressing caloric, aşa cum este cel  vinaigrett (237 calorii), atunci lucrurile nu mai par la fel de sigure pentru siluetă. Cât despre deserturi, brioşa cu ciocolată este ca mai bogată în calorii (473 calorii), o plăcintă cu mere are 252 de calorii, o plăcintă cu vişine are 238 de calorii, iar una cu zmeură – 299 calorii. 

Aşadar, înainte de a-ţi comanda un meniu, consultă cu atenţie lista în care producătorul prezintă valorile nutriţionale ale produselor ca să ştii exact câte calorii au produsele McDonald’s.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite