A început numărătoarea inversă! ANAF grăbeşte românii să depună Declaraţia Unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul de depunere a Declaraţiei Unice se apropie cu repeziciune. ANAF atrage atenţia românilor care trebuie să depună acest formular să nu lase totul pe ultima zi, adică 31 iulie.

Termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice a fost stabilit iniţial pentru luna martie, însă Ministerul Finanţelor a decis amânarea până la 31 iulie din cauza problemelor de funcţionare a site-ului ANAF.

Pentru că este posibil ca aceleaşi probleme să aibă loc în apropierea datei de 31 iulie, din cauza aglomerării contribuabililor la depunerea formularului, ANAF a început să trimită scrisori contribuabililor, atenţionându-i să nu lase depunerea pe ultima zi.

„Un aspect important, pe care vă rugăm să îl luaţi în considerare în ceea ce priveşte depunerea on-line, este faptul că transmiterea masivă a declaraţiilor fiscale în ultima zi poate îngreuna procesul de depunere on-line”, avertizează Fiscul. Astfel, pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic, Fiscul roagă contribuabilii să aibă în vedere că pot depune declaraţia unică oricând, până la data de 31 iulie 2019.

Şi la deschiderea site-ului ANAF apare acum următorul mesaj de avertizare:

„Termenul de depunere a declaraţiei unice este 31.07.2019!

Vă rugăm să aveţi în vedere că puteţi depune declaraţia oricând, până la această dată.

Declaraţia se poate depune accesând butonul «Depunere declaraţie unică» din partea dreaptă sus a paginii principale a portalului ANAF, sau prin e-guvernare.ro.

Au mai ramăs 56 de zile până la expirarea termenului de depunere.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la depunerea declaraţiei unice accesaţi următorul link sau apelaţi la 031.403.91.60.

Vă mulţumim”.                                                                                                       

Scrisoarea trimisă de ANAF contribuabililor:

„Stimată doamnă/Stimate domn,

Prin prezenta dorim să vă informăm că termenul de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice este data de 31 iulie 2019, inclusiv.

Ce trebuie să declaraţi prin acest formular?

Prin acest formular veţi declara, după caz:
– impozitul pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018;
– impozitul pe venitul estimat a se realiza din România în anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit;
– venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, contribuţiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

Cum puteţi depune declaraţia unică?

Declaraţia o puteţi depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv:

– utilizând serviciul Spaţiul Privat Virtual;
– prin intermediul site-ului e-guvernare.ro.

Cum puteţi beneficia de asistenţă pentru completarea declaraţiei unice?

În cazul în care aveţi nevoie de îndrumare şi asistenţă pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice ne puteţi contacta telefonic, la nr. 031.403.91.60. Agenţii Call-center vă vor oferi asistenţă în domeniul fiscal şi în domeniul IT.

De asemenea, puteţi beneficia de îndrumare şi asistenţă şi în cadrul unităţilor fiscale. Funcţionarii fiscali vă vor oferi sprijinul necesar pentru completarea şi depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanţă a declaraţiei unice.

Sunt organizate sesiuni de instruire cu privire la declaraţia unică?

În situaţia în care doriţi să participaţi la sesiuni de instruire, vă comunicăm că unităţile fiscale teritoriale organizează împreună cu alte instituţii publice şi organisme profesionale întâlniri cu contribuabilii în cadrul cărora se prezintă tematici în domeniul fiscal, inclusiv tematici dedicate campaniei de depunere a declaraţiei unice.

Listele privind întâlnirile organizate sunt publicate pe site-ul nostru: www.anaf.ro – secţiunea Servicii oferite de ANAF.

Cum puteţi participa la întâlnirile organizate?

Pentru a participa la întâlnirile organizate vă puteţi înscrie prin intermediul Formularului unic de contact de pe site-ul nostru. Înscrierea participanţilor la aceste întâlniri se va realiza în limita locurilor disponibile.

Un aspect important, pe care vă rugăm să îl luaţi în considerare în ceea ce priveşte depunerea on-line, este faptul că transmiterea masivă a declaraţiilor fiscale în ultima zi poate îngreuna procesul de depunere on-line.

Pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic, vă rugăm să aveţi în vedere că puteţi depune declaraţia unică oricând, până la data de 31 iulie 2019”.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite