La loc comanda. Declaraţia Unică se poate depune din nou şi pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia Unică va putea fi depusă din nou şi pe hârtie, după ce Guvernul a eliminat obligativitatea ca ea să fie depusă exclusiv online.

Guvernul a publicat joi în Monitorul Oficial o Ordonanţă de Urgenţă prin care a abrogat articolul din Codul fiscal care prevedea ca Declaraţia Unică să fie depusă exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, adică online.

Declaraţia Unică fost introdusă anul trecut şi s-a depus atât online, cât şi în format tipărit, dar în 2019 s-a trecut la depunerea exclusiv online, prin Spaţiul Privat Virtual.

Cu toate acestea, din cauza faptului că site-ul ANAF este nefuncţional foarte des, ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a decis să se revină la depunerea şi pe hârtie a Declaraţiei Unice, după ce deja a amânat termenul de depunere de la 31 martie la 31 iulie.

„Au fost solicitări justificate pentru a avea o alternativă cel puţin pentru o perioadă, până când întregul sistem va fi funcţional. Pe de o parte este vorba de sistemul informatic, pe de altă parte şi de accesul anumitor contribuabili”, a declarat recent Eugen Teodorovici. 

Acum, modificarea aşteaptă şi un act normativ de la ANAF, deoarece este încă în vigoare un ordin al Fiscului care prevede că Declaraţia Unică se va depune doar prin Spaţiul Privat Virtual sau prin site-ul e-guvernare.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite