A început modernizarea sectorului DN 2 - A2 din centura Bucureştiului. Când se vor finaliza lucrările VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
reparatii autostrada soarelui Foto CNAIR

Lucrările de modernizare a sectorului DN2 - A2 din Centura Bucureşti au demarat luni, precizând că ordinul a fost deja semnat de secretarul de stat în Transporturi Ionel Scrioşteanu şi Ovidiu Barbier directorul general adjunct al CNAIR.

"Suntem într-o continuă dezvoltare a infrastructurii rutiere pe Regiunea Bucureşti - Ilfov, luna trecută am predat amplasamentul constructorului pentru realizarea Pasajului de la Mogoşoaia, iar astăzi deschidem un nou şantier aici, pe DN2 - A2. În perioada următoare, vom începe mai multe lucrări importante pentru zona Bucureşti - Ilfov, şi anume: Pasajul Berceni, Pasajul Olteniţa. De asemenea, în luna iunie, încep lucrările la Autostrada A0, cea mai importantă şi aşteptată de cetăţeni", a declarat Ionel Scrioşteanu.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, Barbier a menţionat că termenul contractual pentru finalizarea sectorului din Centura Bucureşti este de 15 luni şi a dat asigurări că lucrările executate vor fi plătite foarte rapid.

"De astăzi începe să curgă termenul contractual de 15 luni pentru modernizarea acestui sector din Centura Bucureşti. Nu mai vrem întârzieri, iar ambiţia noastră este să închidem inelul Capitalei la patru benzi, astfel încât să eliminăm blocajele în trafic. CNAIR are toată deschiderea faţă de constructori şi vă asigur că lucrările executate vor fi plătite foarte rapid, încercăm astfel să accelerăm ritmul în şantiere, constructorii pe partea de execuţie, noi pe partea de plăţi", a subliniat Ovidiu Barbier.

Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 kilometri din centura rutieră a municipiului Bucureşti, sector DN 2 (km 12+300) - A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacităţii de circulaţie de la două benzi la patru benzi de circulaţie (câte două pe sens) şi eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum şi reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente pe acest sector de drum naţional.

Valoarea contractului semnat cu antreprenorul Tirrena Scavi este de 235.747.292,70 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind Fondul de Coeziune, în cofinanţare cu bugetul de stat. Durata contractului este de 75 de luni şi cuprinde: 15 luni perioada de execuţie şi minim 60 de luni perioada de notificare a defecţiunilor.

În perioada următoare vor fi deschise şi alte şantiere importante pentru zona Bucureşti - Ilfov, precum cele de la pasajele Berceni şi Olteniţa, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite