14 dosare de daună avizate în urma exploziei de la Crevedia

0
Publicat:

14 dosare de daună au fost deschise ca urmare a notificărilor primite din partea celor care au fost afectați de exploziile produse la stația GPL din Comuna Crevedia, județul Dâmbovița.

Cisternele care au explodat la Crevedia au fost ridicate de autorități
Cisternele care au explodat la Crevedia au fost ridicate de autorități

În tragedia de săptămâna trecută și-au pierdut viața 5 persoane, alte aproape 60 au fost rănite și zeci de construcții au fost avariate. Este vorba atât despre locuințe, cât și despre sedii de companii. Doar o parte dintre acestea erau însă și protejate financiar printr-o poliță de asigurare.

Chiar și în condițiile în care doar 1 din 5 locuințe din România este asigurată, anul trecut, proprietarii acestora au primit despăgubiri de peste 43,3 milioane lei din partea companiilor Membre UNSAR în baza asigurărilor facultative, doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii, cu peste 69% mai mult față de 2021, fără a lua în calcul și despăgubirile acordate pentru pagubele cauzate de producerea altor riscuri.

De cele mai multe ori, pagubele cauzate de incendii sau explozii sunt considerabile, impactând proprietățile, bunurile și, foarte important, siguranța financiară a oamenilor. În aceste situații, o asigurare facultativă pentru locuință ne poate oferi protecția de care avem nevoie, putând salva viitorul persoanelor afectate de producerea unui dezastru”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Asigurarea facultativă pentru locuință oferă un nivel suplimentar de protecție față de cea obligatorie PAD, aceasta acoperind, în plus față de dezastrele naturale, și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum și alte situații neprevăzute – inundații produse vecinilor, defecțiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice etc.

Asigurările facultative de locuințe se pot încheia doar pentru locuințele care sunt asigurate printr-o poliță obligatorie (PAD).

Amintim că Judecătoria Sectorului 5 a decis, miercuri, plasarea sub arest preventiv pentru 30 de zile a celor doi patroni ai firmei Flagas de la Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă. Aceștia au depus contestație

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite