Dezbatere „Historia” la Adevărul Live: Trump, la ora învestirii. Cum se va schimba lumea?

Dezbatere „Historia” la Adevărul Live: Trump, la ora învestirii. Cum se va schimba lumea? 

Cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, îşi va prelua oficial mandatul astăzi, în cadrul unei ceremonii de anvergură ce va avea loc la Washington. La evenimentele dedicate învestirii se aşteaptă participarea a aproximativ un milion de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

 
Însă, Europa este încă sub şocul declaraţiilor date de Donald Trump, care a apreciat că Angela Merkel a comis „o eroare catastrofică” deschizând ţara migranţilor şi a acuzat Germania de dominaţie asupra Uniunii Europene, într-un interviu pentru cotidienelor „Bild” şi „Times”. În plus, Trump a calificat NATO ca fiind o organizaţie „învechită” şi a reproşat statelor membre că nu-şi achită contribuţia la apărarea comună, bazându-se pe Statele Unite. Referitor la Brexit, miliardarul american, a prezis că acesta va fi „un succes” şi este convins că şi alte state de pe „Bătrânul Continent” vor urma exemplul Marii Britanii şi vor ieşi din UE.
Cum vede Donald Trump rolul NATO? Dar relaţiile cu Rusia? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, vor răspunde generalul (r) Constantin Degeratu, fost şef al Statului Major al Armatei Române, şi Iulian Fota, analist de politică internaţională, Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă şi transmisă în direct de site-ul adevarul.ro, începând cu ora 11.00.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările