Ce au mâncat Iisus şi apostolii săi la Cina cea de taină

Ce au mâncat Iisus şi apostolii săi la Cina cea de taină

Cina cea de taină, ca mai cunoscută variantă: pictura lui Leonardo Da Vinci FOTO Shutterstok

De-a lungul timpului, Cina cea de taină a lui Iisus şi a ucenicilor săi a fost descrisă de nenumărate ori în artă şi film. Cea mai cunoscută rămâne, fără echivoc, pictura lui Leonardo Da Vinci. În timp ce mulţi continuă să caute mesajele ascunse din această operă de artă, alţii au încercat să descopere ce anume mâncat Iisus şi apostolii săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cina cea de taină, cea mai importantă lucrare a pictorului Leonardo da Vinci, a fost pictată între 1495 şi 1498 şi înfăţişează scena biblică în care Iisus cu ucenicii săi iau împreună ultima masă. Lucrarea se află pe un zid al bisericii Santa Maria della Grazie din Milano, şi este considerată de mulţi o enigmă, cu multe mesaje ascunse.

Printre teoriile care au circulat se numără aceea că Apostolul Ioan, aflat în stânga lui Iisus nu este Ioan, ci o femeie, nimeni alta decât Maria Magdalena. Savanţii au remarcat şi alegerea mâncării de către Da Vinci. Un alt mesaj s-ar ascunde chiar în mâncare. Însă istoricii au propria teorie despre ceea ce s-a mâncat la cina cea de taină.

Citeştee aici ce au descoperit doi arheologi italieni în urma unui studiu complex 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările