Herta Muller a inaugurat expoziţia „Podoaba rece a vieţii”

Laureata Premiului Nobel pentru Literatură, scriitoarea Herta Muller, a inaugurat, joi, expoziţia „Podoaba rece a vieţii”. Evenimentul are loc la Literaturhaus din München, după cum anunţă ediţia online a Deutsche Welle.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform sursei citate, expoziţia de la Literaturhaus din München este o premieră absolută,  programată în prezenţa autoarei şi a lui Ernest Wichner, directorul Literaturhaus Berlin, autor al Caietului-catalog. În forma ei "originară", expoziţia va poposi ulterior la Berlin, Stuttgart şi probabil, în 2011, şi în România.

Mai citiţi şi:

Herta Müller: „Securitatea este activă“

Herta Muller: "UE, naivă în faţa puterii spionilor din statele fost comuniste"

Deutsche Welle mai notează despre această expoziţie: "Demn de remarcat este că atît Caietul întocmit de Ernest Wichner cît şi întreaga concepţie a expoziţiei oferă locul cuvenit şi scriitorilor germani, originari din România, membri ai cunoscutei Aktionsgruppe Banat, de care Herta Muller s-a simţit dintotdeauna foarte apropiată".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările