Colecţia „Războaie care au schimbat lumea“: din 11 mai, "Frontul de Eest, 1941 - 1945", de Geoffrey Jukes, numai cu ziarul Adevărul

Colecţia „Războaie care au schimbat lumea“: din 11 mai,

"Al Doilea Război Mondial" într-o nouă colecţie marca Adevărul

Timp de patru săptămâni, în fiecare zi de luni, ziarul Adevărul vă aduce câte o carte despre „Al Doilea Război Mondial!”, o istorie în mai multe volume a războiului privit din diverse perspective: politică, strategică, tactică, culturală şi individuală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel de-al Doilea Război Mondial a însemnat mai mult decât o revanşă la conflagraţia mondială din 1914-1918, chiar dacă forţele beligerante au rămas, în mare, aceleaşi. Cu siguranţă, a fost mult mai distrugător, iar elementul ideologic nou introdus l-a transformat într‑unul şi mai nemilos. Cartea de faţă analizează primii patru ani ai acestui război în Europa, arată cum şi de ce s-a implicat Germania lui Hitler în conflict şi examinează succesele acesteia în Polonia, Franţa, Olanda şi Belgia, dar şi spectaculoasele victorii obţinute la început împotriva Uniunii Sovietice.
 
A treia carte a seriei apare din 11 mai, cu titlul "Al Doilea Război Mondial, Frontul de Est, 1941-1945", de Geoffrey Jukes
 
 În 1940, imediat după succesul din Franţa, Hitler îşi întoarce privirile către Răsărit. În volumul de faţă, Geoffrey Jukes explică motivele care au stat în spatele deciziei lui Hitler de a invada Uniunea Sovietică (Operaţia Barbarossa) şi oferă o descriere sintetică a campaniei. Germanii se aşteptau să cucerească Uniunea Sovietică în numai patru luni, dar au fost respinşi la Stalingrad şi apoi la Kursk. Preţul pentru retragerea umilitoare a lui Hitler şi noul statul de supraputere al Rusiei de după război, mereu gata să se ia la harţă cu lumea capitalistă, a fost de 27 de milioane de morţi de partea sovietică.
 
 
A doua carte din serie a apărut luni, 4 mai, cu titlul „Al Doilea Război Mondial, Frontul de Vest, 1944”, de Geoffrey Jukes
 
Această carte examinează cea mai importantă confruntare de pe Frontul de Vest din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Campania Aliaţilor occidentali împotriva germanilor din anii 1944-1945 a însemnat, pentru cei dintâi, purtarea unor lupte grele, decisive pentru întregul război. De la debarcarea plină de riscuri de la 6 iunie 1944 –Ziua Z – la înaintarea rapidă prin vestul şi centrul Germaniei din ultimele săptămâni ale războiului, armatele britanică, americană, canadiană şi franceză au înfrânt în cele din urmă armata germană. Această victorie a făcut ca ameninţarea nazistă să fie îndepărtată pentru totdeauna din Europa.
 
 
Prima carte din serie a apărut pe 27 aprilie cu titlul „Al Doilea Război Mondial, Europa 1939 – 1943”, de Robin Havers.
 
Preţul unui ziar, împreună cu un volum, va fi de 14,99 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările