Tudor Giurgiu ironizează birocraţia de la CNC şi propune un comitet de acţiune pentru eliminarea depunerii proiectelor pe hârtie

Tudor Giurgiu ironizează birocraţia de la CNC şi propune un comitet de acţiune pentru eliminarea depunerii proiectelor pe hârtie

Foto Facebook

Regizorul Tudor Giurgiu, preşedinte al TIFF, a tras un semnal de alarmă privind birocraţia de la Centrul Naţional al Cinematografiei şi propune înfiinţarea unui comitet de acţiune pro-bono pentru eliminarea depunerii proiectelor pe hârtie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un mesaj publicat luni pe Facebook, alături de mai multe imagini, Giurgiu a semnalat starea de fapt a cinematografiei româneşti în pandemie - coada din faţa sediului CNC, sacoşe cu multe dosare şi faptul că instituţia nu are bani de salarii decât până în toamnă şi niciun plan de digitalizare.

„Stare de fapt a cinema-ului românesc în pandemie. Mulţumim Ikea, Carrefour, Lidl, Kaufland, Megaimaj, Miele pentru deosebit de rezistentele sacoşe care conţin dosarele de concurs ale viitoarelor filme româneşti. Ălea de o să le înjuraţi peste 5 ani că au luat Urşi, Lei, Paralei, că Oscar sigur nu mai prindem. Cam aşa se lucrează la noi în cinematografie, pe model dosar cu şină, 5 ex. per scenariu + 2 dosare cu date tehnice (multe care nu contează, nu le citeşte nimeni). Instituţia CNC nu are bani nici să treacă strada (de salarii cam până prin toamnă aşa), d-apoi să viseze la digitalizare şi un soft de management documente... Dacă era mai cald, precis se punea şi de un grătar în faţă, scăunelul de camping e oricum pregătit. And btw, peste 2 săptămâni, eterna şi fascinanta Românie, superţara pungilor de rafie, e nominalizată la 2 premii Oscar. Propun oamenilor de bine să facem un comitet de acţiune pro-bono pentru eliminarea depunerilor de proiecte hard-copy. Going green, going at least somewhere...  #totulvafibine”, a scris el.

Pentru concursul de proiecte sesiunea I/ 2021, dosarele s-au depus la parterul CNC, în intervalul 10.00 - 16.00 (luni-joi) şi 10.00 - 14.00 (vineri). Data limită de depunere a dosarelor de concurs a fost 12 aprilie 2021, ora 14.00.

CNC a anunţat în martie organizarea concursului de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru producţia de filme şi dezvoltare de proiecte cinematografice.

La sesiunea I 2021 a concursului de proiecte cinematografice, tema stabilită de Consiliul de administraţie al CNC prin hotărârea nr. 121/18.06.2020 pentru secţiunea filmelor de ficţiune de lung sau scurt metraj tematice este „filmul poliţist”.

Totalul fondului alocat pentru sesiunea I 2021 a concursului de selecţie a proiectelor cinematografice este de 20 de milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările