GALERIE FOTO Picturi din fum de marijuana

GALERIE FOTO Picturi din fum de marijuana

Fernando de La Rocque dă forme artistice fumului de cannabis  FOTO http://www.huffingtonpost.com

Artistul brazilian Fernando de La Rocque protestează prin lucrări artistice realizate din fum de marijuana. Seria intitulată „Blow Job” este alcătuită din imagini care reprezintă personaje din sfera politică şi religioasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fernando de La Rocque,în vârstă de 32 de ani, îşi realizează creaţiile suflând fum de cannabis printr-un şablon din hârtie cu chipurile persoanelor cărora dorea să le facă portretul.
 
Artistul sprijină legalizarea substanţei halucinogene şi consideră că „mai importantă decât libertatea de a fuma marijuana este libertatea de a gândi că poţi face artă din ea”, spune de La Rocque.
 
Operele sale au stârnit controverse în lumea artistică. Una dintre primele sale lucrări a fost „Gândacul auriu”, după care Rocque a continuat să cu picturi ale insectelor şi le-a vândut.
 
„Am vrut să contracarez această putere de respingere a celor din jur cu puterea de atracţie a aurului. O formă urâtă, a unei insecte, combinată cu o culoare frumoasă”, a declarat Fernando de La Rocque într-un interviu.   
 
Seria de lucrări „Blow Job” este expusă, începând cu 15 august, la galeria „Cucaracha” din Rio de Janeiro. O lucrare de-a sa se licitează pornind de la suma de 2.500 de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările