Teodor Corban, actorul din "Aferim! ", în competiţie cu Christian Bale şi James Franco, la Berlinale

Teodor Corban, actorul din

Actorul român Teodor Corban (dreapta) concurează la Berlinale pentru Ursul de Argint

Teodor Corban, actorul principal din lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, intră în cursa pentru Ursul de Argint - premiul de interpretare masculină - al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, alături de actorii Christian Bale, James Franco şi Wen Jiang.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru trofeul acordat celui mai bun actor vor concura: Christian Bale ("Knights of Cups"), James Franco ("Queen of the Desert"), polonezul Janusz Gajos ("Body") şi actorul şi regizorul chinez Wen Jiang, nominalizat pentru Palme d'Or în 2000, precum şi pentru Leul de Aur în 1994 şi 2007, în filmul "Gone with the Bullets".

În "Aferim!", Teodor Corban intepretează rolul zapciului Costandin pornit în căutarea unui rob fugar în Ţara Românească a începutului de secol XIX.

Teodor Corban a colaborat cu regizori celebri de-a lungul celor 25 de ani de experienţă pe scena teatrului românesc. Primul regizor de film care l-a descoperit şi l-a distribuit într-un rol secundar a fost Corneliu Porumboiu în scurtmetrajul studenţesc "Călătorie la oraş" (2003), premiat în cadrul secţiunii Cinéfondation de la Cannes. A fost începutul unei frumoase colaborări cu Porumboiu. Rolul principal din "A fost sau n-a fost?" (2006) i-a adus lui Corban primul său premiu din cariera de film - premiul special la Festivalul de la Cottbus.

Au urmat o serie de roluri secundare în filme de referinţă precum "California Dreamin' (nesfârşit)", de Cristian Nemescu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" şi "După dealuri", ambele regizate de Cristian Mungiu, precum şi "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer.

Lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, va avea premiera mondială pe 11 februarie, la Berlinale Palast, în prezenţa actorilor şi a echipei de producţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările