PREMIERĂ „Fantoma de la Operă“ inaugurează sâmbătă-seară noua Operetă

PREMIERĂ „Fantoma de la Operă“ inaugurează sâmbătă-seară noua Operetă

Florin Ristei, Irina Baianţ şi Adrian Nour, la repetiţii cu regizorul Stephen Barlow.  Fotografii: Gin Photo

Mult-aşteptatul spectacol,,Fantoma de la Operă“, pus în scenă de regizorul australian Stephen Barlow, va avea premiera sâmbătă seară, în noul sediu al Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian“.

Ştiri pe aceeaşi temă


Musicalul „Fantoma de la Operă” va avea primele reprezentaţii în acest weekend, pe 24 şi 25 ianuarie, urmate de două altele două programate în urma cererii mari a publicului, pe 27 şi 28 ianuarie. Până acum, toate biletele au fost epuizate.

„Fantoma de la Operă”, de Andrew Lloyd Webber, este o producţie muzicală adaptată în 14 limbi străine, distinsă cu peste 70 de premii importante şi vizionată de peste 130 de milioane de spectatori din întreaga lume.

Poveste de dragoste

Spectacolul pus în scenă la Bucureşti reprezintă un dublu eveniment. Pe de o parte, premiera naţională a unui musical care a scris istorie în rândul producţiilor de gen, dar şi acordarea drepturilor de producţie pentru un spectacol diferit de celelalte adaptări ale versiunii originale, de către The Really Useful Group Theatre Company Ltd. (proprietara drepturilor de autor, cu sediul în Londra), informează Teatrul „Ion Dacian”.

„Am trăit o poveste de dragoste cu «Fantoma de la Operă» în ultimii 28 ani, totul începând din momentul în care, copil fiind, am văzut producţia West End la trei săptămâni după ce a avut premiera mondială”, a declarat regizorul. „Am fost şi atunci şi rămân şi acum captivat de povestea obsedantă şi, într-un fel, erotică, scrisă de Gaston Leroux şi pusă în scenă pe cea mai romantică şi intimă muzică închipuită de Andrew Lloyd Webber.”

Musicalul este pus în scenă cu ajutorul unei echipe de creaţie din care fac parte artişti români. Rolul Fantomei de la Operă îi va reveni lui Adrian Nour, iar din distribuţie mai fac parte Irina Baianţ, Andrei Lazăr şi Valentin Tiron. Regizorul Stephen Barlow.      Foto: Robert Workman

Primul teatru nou după 1989

 „Cu o distribuţie de excepţie compusă din actori, vedete pop şi solişti de operă şi în colaborare cu o echipă de oameni tineri, dar extrem de talentaţi, de la London West End, vreau să încep un nou drum, atât din punct de vedere vizual, cât şi psihologic, cu ajutorul poveştii şi al muzicii”, a mai spus  Stephen Barlow, completând: „Acest spectacol total nou este un omagiu adus lui Charles Garnier, arhitectul extraordinar al Operei din Paris (Palais Garnier), locul unde se desfăşoară acţiunea spectacolului”.

Premiera spectacolului „Fantoma de la Operă” marchează totodată şi un moment deosebit de important din istoria Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian”, şi anume inaugurarea noii săli de spectacole a instituţiei situate pe bulevardul Octavian Goga nr.1, lângă Bibilioteca Naţională a României, aceasta fiind prima clădire de teatru construită în România, după anul 1989.

PREMIERĂ
Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, ora 19.00

FANTOMA DE LA OPERĂ
Muzica: Andrew Lloyd Webber
Versuri: Charles Hart
Versuri suplimentare: Richard Stilgoe
Libret: Richard Stilgoe şi Andrew Lloyd Webber
După romanul „Fantoma de la Operă” de Gaston Leroux
Regia: Stephen Barlow
Scenografia: Andrew Riley
Coregrafia: Ewan Jones
Lighting design: Howard Hudson
Dirijor: István Silló / Ciprian Teodoraşcu
Traducerea şi adaptarea: Ernest Fazekas

Regizat iniţial de Harold Prince | Orchestraţia de David Cullen şi Andrew Lloyd Webber
Producţie originală de Cameron Mackintosh Ltd. & The Really Useful Group Ltd.

Distribuţia premierei:

Fantoma: Adrian Nour
Christine Daaé: Irina Baianţ
Raoul, Viconte de Chagny: Florin Ristei
Monsieur André: Andrei Lazăr
Monsieur Firmin: Valentino Tiron
Carlotta Giudicelli: Gabriela Daha
Ubaldo Piangi: Samuel Druhora
Madame Giry: Dana Rotaru
Meg Giry: Alexandra Giurcă

Cu participarea Orchestrei, Corului şi Baletului Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian”.
Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” este o companiei a Operei Naţionale Bucureşti.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările