Fotoreporterul George Popescu a murit. Poqe avea 39 de ani

Fotoreporterul George Popescu a murit. Poqe avea 39 de ani

Rămas bun, Poqe

Fotoreporterul George Popescu a murit la vârsta de 39 de ani. Poqe, aşa cum era cunoscut în breaslă, s-a luptat cu cancerul.

Ştiri pe aceeaşi temă

George Popescu s-a stins în această seară la Spitalul Floreasca din Capitală după o luptă de peste un an cu boala. 
 
„George Popescu, Poqe, prietenul nostru fantastic şi un fotograf minunat, a scăpat de durere în seara asta, după o săptămână de chinuri şi un an în care s-a bătut cu un cancer încăpăţânat. Mulţumim tuturor pentru ajutor şi gânduri“, a transmis Ştefan Mako, de la Casa Jurnalistului. 
 
George Popescu a fost unul dintre cei buni, unul dintre cei mai talentaţi fotoreporteri români. În 2016, fotografiile lui Poqe au apărut la CNN după ce a călătorit, timp de 40 de ore, cu un tren într-o zonă periculoasă şi izolată din Mauritania, scrie gsp.ro.  
 
Poqe a colaborat şi cu alte publicaţii străine, precum Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, L’Express, Vice UK, Das Erste, dar şi cu Vice, Documentaria, Esquire, DoR, Casa Jurnalistului, Men's Health, Scena9 şi Gazeta Sporturilor. 
 
Vorbea cu umor despre propria persoană şi cu amărăciune despre faptul că e tot mai greu să găsească loc pentru fotografiile sale în presa din România.
 
„M-am născut în 1980, am vorbit la 4 ani, am citit la 5 şi am fumat la 6. Mi-am petrecut copilăria în Argeş, la câţiva kilometri de Siliştea Gumeşti a lui Marin Preda. Din păcate, nu mi-a plăcut instituţia Şcoală, iar cu matematica am stat dezastruos. Am făcut o facultate obscură şi, pe la 18-19 ani, habar nu aveam ce voi face cu viaţa mea. Am avut noroc cu apariţia internetului, când m-am apucat să învăţ un lucru care mi-a plăcut: grafică web. Uşor, uşor, am trecut însă la fotografie, păstrându-mi «meseria de bază», pentru a mă putea întreţine. De obicei, fotografiez pe banii mei sau pe bani destul de puţini primiţi de la publicaţii, care îmi acoperă cheltuielile de deplasare. Cam de un an sunt membru N-Ost, o agenţie de presă din Berlin, care acoperă Europa de Est. Am devenit fotojurnalist cu acte în regulă, nu mai e o activitate pe care să o fac doar de plăcere. Mai public pe ici, pe colo în România, dar, din păcate, revistele unde merită să publici le numeri pe degetele de la o mână“, mărturisea George, pentru publicaţia totb.
 
Poqe, prin ochii celor care l-au cunoscut. 
    
 
    
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările