„Eflorescenţe“, de luni la AnnArt Gallery

„Eflorescenţe“, de luni la AnnArt Gallery

Sambata, în plin proces de panotare şi despachetare a lucrărilor Danielei Făiniş, proaspăt scoase din cuptorul de ceramică pentru expoziţia Eflorescenţe care se va deschide luni la Galeria AnnArt            Sursa: Facebook

Luni, 20 februarie, de la ora 18.00, galeria AnnArt (str. Paris, nr. 39) vernisează salonul de primăvară cu expoziţia de grup "Eflorescenţe".

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt reunite lucrări semnate de patru artiste din arii stilistice diferite: de la mecanismele conceptuale ale Ioanei Pioaru către figurativul realist al Ioanei Şetran şi expresionist, fragmentar, al Danielei Făiniş şi Arinei Ailincăi. Diversele materiale utilizate - de la porţelan de limoges, la print 3D şi linogravură - creează un dialog unitar între obiectele-instalaţii şi lucrările tridimensionale. Eflorescenţe compoziţionale şi stilistice sunt configurate împreună ca într-un “muzeu imaginar” al lui André Malraux.

Expoziţia este însoţită de un text critic al istoricului de artă Raluca Băloiu, într-un proiect ce reprezintă a doua sa colaborare cu galeria AnnArt, dupa personala "Stivuire" a Maiei Stefana Oprea, din septembrie 2016.

"Fiecare din cele patru artiste îşi alege un modul ca unitate de măsură, fără caracter programatic: dacă pentru Ioana Pioaru modulul este reprezentat de mecanismul cinetic, Daniela Făiniş îşi configurează compoziţiile în jurul mugurilor; Arina Ailincăi se raportează la figura umană iar Ioana Şetran îsi alege ca unitate de măsură simbolistica merelor."

Eflorescenţe va fi prezentată la AnnArt în perioada 20 februarie – 23 martie 2018.

Accesul public la expoziţie este gratuit, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 11- 19.

Fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările