„Eflorescenţe“, de luni la AnnArt Gallery

0
0

Luni, 20 februarie, de la ora 18.00, galeria AnnArt (str. Paris, nr. 39) vernisează salonul de primăvară cu expoziţia de grup "Eflorescenţe".

Sunt reunite lucrări semnate de patru artiste din arii stilistice diferite: de la mecanismele conceptuale ale Ioanei Pioaru către figurativul realist al Ioanei Şetran şi expresionist, fragmentar, al Danielei Făiniş şi Arinei Ailincăi. Diversele materiale utilizate - de la porţelan de limoges, la print 3D şi linogravură - creează un dialog unitar între obiectele-instalaţii şi lucrările tridimensionale. Eflorescenţe compoziţionale şi stilistice sunt configurate împreună ca într-un “muzeu imaginar” al lui André Malraux.

Expoziţia este însoţită de un text critic al istoricului de artă Raluca Băloiu, într-un proiect ce reprezintă a doua sa colaborare cu galeria AnnArt, dupa personala "Stivuire" a Maiei Stefana Oprea, din septembrie 2016.

"Fiecare din cele patru artiste îşi alege un modul ca unitate de măsură, fără caracter programatic: dacă pentru Ioana Pioaru modulul este reprezentat de mecanismul cinetic, Daniela Făiniş îşi configurează compoziţiile în jurul mugurilor; Arina Ailincăi se raportează la figura umană iar Ioana Şetran îsi alege ca unitate de măsură simbolistica merelor."

Eflorescenţe va fi prezentată la AnnArt în perioada 20 februarie – 23 martie 2018.

Accesul public la expoziţie este gratuit, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 11- 19.

Fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt. 

image
Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite