Actriţa Crina Semciuc: „Am renunţat la seriale şi la reclame ca să fac teatru”

Actriţa Crina Semciuc: „Am renunţat la seriale şi la reclame ca să fac teatru”

Crina Semciuc                                                                                     FOTO: Eduard Enea

Comparată cu actriţa ucraineancă Milla Jovovich, românca Crina Semciuc a povestit, la Adevărul live, despre  rolul din pelicula „Selfie“, regizată de Cristina Iacob. Filmările la „Selfie 2” vor începe săptămâna viitoare.

La numai 28 de ani, actriţa Crina Semciuc (28 de ani) se bucură deja de o carieră tot mai promiţătoare, atât în teatru, cât şi în film.

Nominalizată la Premiul Gopo pentru „cel mai bun rol principal feminin“, alături de nume mari ale cinamatografiei, Ofelia Popii, Victoria Cociaş şi Olimpia Melinte, Crina mărturiseşte că se află într-o perioadă în care a redescoperit bucuria de a juca în piese de teatru. „Am renunţat la seriale şi la reclame ca să fac teatru. Fac destul de mult teatru şi îmi lipseşte filmul, dar e doar o perioadă, pentru că de luni începem să filmăm la ≤Selfie 2≥“, spune ea.

O adolescentă rebelă
Rolul Yasmine din „Selfie“, regizat în 2014 de Cristina iacob, i-a adus nominalizarea la Premiile Gopo,  ce se vor desfăşura pe 30 martie. A fost un rol dificil, diferit faţă de felul ei de a fi. „Yasmine este o adolescentă care încă nu şi-a găsit drumul în viaţă şi vrea să se distreze. Pentru ea distracţia e tot. Eu n-am fost aşa. Eu eram copilul devreme acasă, dacă tata îmi spunea să ajung acasă la mizul nopţii eu ajungeam la 23.30. Nu mi s-a impus nimic, nu m-a certat nimeni”, a mărturisit actriţa în studioul Adevărul Live.


Rolul a fost o provocare pentru actriţa născută la Galaţi, care are în „Selfie” o scenă controversată, moment depăşit cu brio: „Am sărutat o fată în în filmul ≤Selfie ≥. N-aş fi sărutat o fată niciodată în realitate. M-a întrebat la un moment dat cineva ce am simţit. Nici nu ştiu, nu am fost atentă la asta, am fost atentă la ce am de făcut, la următoarea replică. Nu m-am gândit strict la sărut. A fost o scenă grea. A venit la mine Cristina Iacob, regizoarea, şi mi-a spus: ≤Ia, du-te la ea şi sărut-o! Du-te, ca şi când ai vrea să îi dai una. Sărut-o!≥. Am întrebat-o dacă e sigură şi mi-a spus că da. Mi-am zis: ≤Hai să încerc, hai să văd unde duce!≥. Şi e o secvenţă la care în sală s-a râs incredibil, nimeni nu se aştepta să fie aşa”.

Paralela cu Milla Jovovich a lăsat-o rece
Comparată la un moment dat cu binecunoscuta actriţă Milla Jovovich (39 de ani), Crina mărturiseşte că nu a avut niciun complex şi că de această similitudine s-au bucurat mai mult părinţii ei. 

„Aveam 18 ani când am citit, într-un interviu, că eram comparată cu ea. La momentul respectiv, n-am luat-o nicicum. Ai mei s-au bucurat însă foarte mult. Văzusem filmul ≤Al cincilea element≥ şi îmi plăcea foarte mult de Milla”, a declarat Crina, care mărturiseşte că şi-ar dori să lucreze, în film, cu Radu Jude, cu Corneliu Porumboiu şi Radu Mihăileanu. „Sunt regizori care îmi plac foarte mult, îmi place ceea ce fac, mesajul pe care îl transmit”, spune cu entuziasm actriţa.

Cu trei roluri în spectacolele Teatrului Naţional din Bucureşti, Crina Semciuc mărturiseşte că nu s-a simţit până acum „o vedetă” şi că e adepta disciplinei şi a rigorii atât pe scenă, cât şi pe platourile de filmare.

Actriţa Crina Semciuc s-a născut la data de 8 ianuarie 1986 în Galaţi. A absolvit Liceul de Artă, secţia actorie. I-a plăcut dansul încă de mică, făcând patru ani de gimnastică şi trei ani de balet. A absolvit UNATC, Bucureşti, clasa de actorie a prof. dr. Adriana Popovici, asistent Marius Gîlea, promoţia 2005. A obţinut premiul UNITER pentru cel mai bun debut în teatru pentru rolul Lena din piesa Leonce şi Lena.

Şi-a făcut debutul în televiziune odată cu lansarea filmului “Mincinoasa”, difuzat pe postul Acasă Tv. Apoi a mai jucat în “Daria, iubirea mea” în rolul Ştefaniei. În anul 2007, Crina Semciuc a devenit o emblemă a oraşului Sibiu. Deşi ea şi-a însoţit o prietenă la castingul respectiv, în cele din urmă a participat la selecţia pentru acest spot, devenind emblema Campaniei de promovare a programului "Sibiu, Capitala Culturală Europeană 2007”. A avut un rol în sezonul al-2-lea al serialului „Cu un pas înainte”, difuzat de Pro Tv.

 

În stagiunea curentă joacă la Teatrul Naţional de Teatru: "Butoiul cu pulbere", "Furtuna" şi "Năpasta".
Roluri în teatru: Svetle - "Butoiul cu pulbere" de Dejan Dukovski, regia Felix Alexa, 2014
Miranda - "Furtuna" după William Shakespeare, regia Alexander Morfov, 2014
Anca - Năpasta, de I.L. Caragiale, regia Radu Afrim, 2012.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările