Stiri despre ulei de masline

  91 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum alegi cel mai bun ulei de măsline. Ce aciditate trebuie să aibă, cum îl păstrezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum alegi cel mai bun ulei de măsline. Ce aciditate trebuie să aibă, cum îl păstrezi

  Uleiul de măsline grecesc, „aurul lichid“, aşa cum îl numea Homer, este considerat cel mai bun ulei de măsline din lume. Atunci când are anumiţi parametri (în special aciditatea) el devine un adevărat medicament. Pentru a profita de proprietăţile lui, trebuie să ţinem cont de câţiva factori atunci când îl cumpărăm.

 • 5 beneficii ale uleiului de măsline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 beneficii ale uleiului de măsline

  Pe vremuri, i se spunea aurul lichid. Iar dacă ne întoarcem în perioada Greciei şi a Egiptului Antic, vom descoperi că acest ulei era cel mai popular produs de îngrijire. Până la urmă, frumuseţea vine din interior şi se poate întreţine din exterior, pariind pe acelaşi ingredient prezent în gospodăria oricărei femei. Noi te invităm să afli câte poate face acest ulei-minune.

 • Dieta şi cancerul
mamar. Ce se ştie până acum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta şi cancerul mamar. Ce se ştie până acum

  Pentru femeile care au un risc mediu de a face cancer de sân, schimbarea anumitor obiceiuri care ţin de stilul de viaţă, cum ar fi limitarea consumului de alcool şi menţinerea unei greutăţi normale, le poate reduce oarecum riscul, afirmă specialiştii Clinicii Mayo.

 • Riscurile dietei
vegetariene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscurile dietei vegetariene

  În mod obişnuit, numim vegetarieni acele persoane care nu consumă carne şi fructe de mare. Dieta are atât beneficii, cât şi riscuri, acestea din urmă legate de lipsa anumitor nutrienţi esenţiali din organism.

 • Alimente pentru o memorie mai bună. Dieta care păstrează
sănătatea creierului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente pentru o memorie mai bună. Dieta care păstrează sănătatea creierului

  Înainte de a ne înfige într-o friptură garnisită cu cartofi prăjiţi ar trebuie să avem în vedere ceva: studiile arată că ceea ce mâncăm are impact asupra abilităţilor noastre de a ne aminti şi de a dezvolta sau nu prematur demenţă. Prin urmare, care sunt alimentele pentru o memorie mai bună?

 • Remedii simple cu miere şi lămâie pentru fierea leneşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii simple cu miere şi lămâie pentru fierea leneşă

  Cea mai frecventă boală a cole­cis­tului este dischinezia bilia­ra (fierea leneşă), o problemă ce creează un lanţ întreg de afec­ţiuni şi tulburări, de la indigestie, con­stipatie şi migrene, până la apariţia calculilor biliari.

 • Ce dietă ţi se
potriveşte atunci când ai diabet?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce dietă ţi se potriveşte atunci când ai diabet?

  Cea mai bună dietă atunci  atunci când suferi de diabet te poate ajuta la un mai bun control al zahărului în sânge, precum şi  al greutăţii. Cu alte cuvinte, să te simţi mai bine. Unele dintre cele mai populare regimuri alimentare pot creiona o hartă a opţiunilor din care se pot alege cele mai potrivite.

 • Efectul dietei
mediteraneene adoptată la bătrâneţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul dietei mediteraneene adoptată la bătrâneţe

  Considerată dieta cea mai potrivită pentru o viaţă sănătoasă pentru că reduce riscul a numeroase afecţiuni, acest tip de regim aduce beneficii chiar şi atunci când este adoptată la o vârstă înaintată, potrivit unui studiu italian, citat de „The Guardian“.

 • Ce este dieta
nordică şi ce beneficii poate aduce sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este dieta nordică şi ce beneficii poate aduce sănătăţii

  Cei mai mulţi dintre noi suntem familiarizaţi cu dieta mediteraneană care are la bază fructe, legume, cereale integrale, nuci şi ulei de măsline. Acest regim a fost asociat mereu cu incidenţa redusă a bolilor cardiovasculare, a cancerului şi a diabetului de tip II, dar şi a maladiilor Alzheimer şi Parkinson. Dar mai există o dietă, la fel de apropiată de europeni, care pare să aibă efecte similare asupra sănătăţii.

 • Ce trebuie să conţină meniurile tale ca să ai pielea sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să conţină meniurile tale ca să ai pielea sănătoasă

  Cum începe să ardă soarele, pielea are nevoie de mai multă atenţie. Dacă ai multe aluniţe, pete pe piele sau riduri, foloseşte cremele de protecţie solară zi de zi, în oraş şi ai grijă să incluzi în dietă alimentele care menţin sănătatea pielii.

 • Trucuri pentru a-ţi regenera părul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri pentru a-ţi regenera părul

  Problema căderii podoabei capilare a ajuns să afecteze atât femeile cât şi bărbaţii, iar secretele unui păr sănătos şi frumos par a fi cu sfinţenie păstrate.

 • Dieta pentru
abdomen plat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta pentru abdomen plat

  Pe lângă exerciţiile fizice care antrenează muşchii precum clasicele abdomene, bicicleta, rotaţiile de trunchi şi multe altele, practicate cu insistenţă şi cu program, alimentele consumate vin să dea o mână de ajutor – sau nu – atingerii acestui obiectiv.

 • Amenzi de peste 318.000 de lei, date de ANPC pentru nereguli privind calitatea uleiului de măsline; aproape 31.500 de litri au fost găsiţi neconformi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amenzi de peste 318.000 de lei, date de ANPC pentru nereguli privind calitatea uleiului de măsline; aproape 31.500 de litri au fost găsiţi neconformi

  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a găsit aproape 31.500 de litri de ulei de măsile neconform, din peste 49.000 de litri verificaţi, în urma unor controale desfăşurate la începutul lunii octombrie. ANPC a dat amenzi de peste 318.000 de lei pentru deficienţe şi a oprit definitiv vânzarea a 51 de litri de ulei şi temporar a peste 30.800 de litri.

 • Tratează naturist constipaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratează naturist constipaţia

  Problemele legate de un tranzit lent îţi pot provoca anumite neplăceri, printre care şi constipaţia. Apelează cu încredere la remediile oferite de natură pentru a-ţi menţine sănătatea!

 • Beneficiile neştiute ale uleiului de măsline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile neştiute ale uleiului de măsline

  Stilul nostru de viaţă agitat necesită astăzi alimente pure, organice, cu mai puţin ulei şi mult antrenament fizic. Acesta este motivul pentru care medicii recomandă includerea în alimentaţie a uleiului de măsline.

 • Ceaiul din frunză de măslin, leac pentru bolile comune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul din frunză de măslin, leac pentru bolile comune

  Sunt deja cunoscute beneficiile pe care le are asupra sănătăţii uleiul de măsline. Gătirea cu ulei de măsline este considerată cea mai bună modalitate prin care poţi preveni afecţiunile cardiovasculare. Dar nu mulţi oameni cunosc efectele pozitive pe care le are ceaiul din frunză de măslin.

 • Uleiul, aurul lichid din cămară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uleiul, aurul lichid din cămară

  În vremuri de demult, egiptenii le dădeau grecilor grâne pentru a primi în schimb ulei de măsline. Abia prin anii 1700 a fost descoperit uleiul de floarea-soarelui, în Mexic. Românii au gătit cu acest ulei începând cu anii 1900.

 • Produsele naturale care ne întineresc aspectul tenului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Produsele naturale care ne întineresc aspectul tenului

  Medicii ne recomandă să conusumăm alimente cât mai naturale şi neprocesate pentru o sănătate de fier. De asemenea, pentru un ten impecabil putem apela la aceleaşi produse naturale pe care le găsim adesea la piaţă, scutind astfel bani frumoşi.

Modifică Setările