5 beneficii ale uleiului de măsline

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe vremuri, i se spunea aurul lichid. Iar dacă ne întoarcem în perioada Greciei şi a Egiptului Antic, vom descoperi că acest ulei era cel mai popular produs de îngrijire. Până la urmă, frumuseţea vine din interior şi se poate întreţine din exterior, pariind pe acelaşi ingredient prezent în gospodăria oricărei femei. Noi te invităm să afli câte poate face acest ulei-minune.

1. Acţionează împotriva îmbătrânirii premature

Uleiul de măsline funcţionează ca un antioxidant şi, odată aplicat pe piele, compuşii săi chimici previn îmbătrânirea prematură cauzată de factorii poluanţi. Oxidarea este un proces care produce radicali liberi, responsabili pentru distrugerea celulelor. Ei bine, antioxidanţii pe care îi conţine uleiul de măsline sunt, de fapt, conservanţii naturali ai acestuia, care încetinesc procesul de râncezire a uleiului. Aceştia acţionează la fel şi în cazul degradării premature a aspectului pielii tale. Aplicat pe faţă după ce ai petrecut mult timp în soare, uleiul de măsline are şi rol de protecţie împotriva fomării de celule cauzatoare de cancer.

2. Un demachiant natural

Dacă rămâi fără loţiune demachiantă, poţi folosi uleiul de măsline extravirgin din bucătărie. Aplică câteva picături pe o dischetă demachiantă şi şterge uşor machiajul, apoi curăţă reziduurile cu apă micelară. Este un produs natural, care-ţi curăţă şi îţi hidratează pielea în acelaşi timp, astfel încât să nu mai vrei să te întorci la vechiul tău demachiant.

3. Mască de păr de pe vremea Cleopatrei

Uleiul de măsline a fost folosit ca tratament pentru păr încă de pe vremea faraonilor şi este utilizat cu rezultate excelente şi în zilele noastre. Ce trebuie să faci? Încălzeşte puţin uleiul de măsline, apoi aplică-l la rădăcinile firelor de păr şi pe scalp. Lasă-l să acţioneze între zece şi 20 de minute, apoi spală-ţi părul în mod normal. Rezultatul este un păr mătăsos, cu un fir mai puternic şi cu aspect mai sănătos. În plus, fiind bogat în vitamina E, tratamentul cu ulei de măsline stopează căderea părului.

4. În loc de cremă hidratantă

Specialiştii recomandă folosirea acestui tip de ulei şi pe post de cremă hidratantă pentru faţă. Ai grijă însă ca uleiul ales să fie extravirgin şi presat la rece. Foloseşte-l în cantităţi foarte mici atunci când îl aplici pe faţă, câteva picături pe care să le întinzi şi să le încălzeşti în palme înainte de a le aplica pe ten. Nu este recomandată această practică persoanelor care au un ten predispus la acnee. Bogat în vitaminele A, D, E şi K, uleiul de măsline îţi hidratează şi îţi protejează faţa de radicalii liberi.

5. Îmbunătăţeşte aspectul unghiilor

Cele mai frecvente probleme ale unghiilor sunt legate de aspectul tern şi de uşurinţa cu care se rup. Uleiul de măsline chiar poate îmbunătăţi sănătatea unghiilor tale şi felul în care arată, datorită conţinutului său bogat în vitamina E. Înmoaie o dischetă demachiantă în ulei de măsline şi şterge-ţi unghiile cu ea. Lasă uleiul să acţioneze 30 de minute, apoi spală-te pe mâini. Fă din acest lucru un obicei zilnic de întreţinere a unghiilor.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite